Veronica Sandahl

Animering i skolan.

 
 19:e november.




Vecka 46 har varit en av de intensivaste veckorna som vi har haft hittills i Gerlesborg.
Vi har inte mindre än skapat egna animationer med hjälp av stillkamera och ett program på datorn.



Animation, animera, animatör
härstammar från latinets "animare" (ung. att ge liv åt, be
själa)

De finns tre olika slags tekniker inom animering:

Tecknad film: En tecknad film består av långa sekvenser av bildrutor, vanligen tecknade för hand. T.ex. den klassiska filmen ”Snövit och de sju dvärgarna”.

Datoranimerad film: Bilder som skapas med hjälp av dator och är vanligt förekommande i  Disneys Pixar och Dreamworks pictures.

Stopmotion: Tekniken är den äldsta animation formen. Det innebär att man skapar en illusion av rörelse med foto sekvenser.  Man flyttar olika objekt (ex lera.) Och fotograferar dem en ruta i taget för att skapa illusion av rörelse. ”Nightmare before Christmas” och ”Wallace and Gromit” är några exempel på Stopmotions filmer.



Våra gästlärare Lars Nilsson och Andreas Korsar hjälpte oss under veckan att göra små korta stopmotions filmer med hjälp av lera. Vi var tre grupper som arbetade. 



 Jag jobbade med Angelica, Sam, Niklas och Emma.  Vi var nog den mest ambitiösaste gruppen av alla.          Vi jobbade från morgon till kväll, skapade fler kulisser och hade enorm variation av ler figurer.  Visst hade vi våra stunder med lite käbbel och debatter om vilka scener vi ska skapa eller inte ha med, men vi jobbade stenhårt och samarbetade bra. 

 Så idag när vi hade redovisningen av våra animeringar i ”Kyrkan” var filmen redigerad, klar och hela 3-4 minuter lång. Det är väldigt imponerande med tanke på att vi hade mindre än en vecka på oss att bygga upp scen och figurer, fota och redigera!




Bra jobbat allihopa! :D


Men jag vill också rikta mina applåder till resten av klassens filmer! Ni var jätte-bra!



Alla filmer blev suveräna!




Jag har inte filmerna på min dator eller på youtube, men lärare ska ladda up den snart så vänta en liten stund!














Sama huvud

#1 - mamma

Det låter som Ni har haft en jättekul och hektisk vecka!! Ser fram emot att se filmerna!! KRAM!