Veronica Sandahl

Besök till Louisiana

 

 

Besök till Louisiana

12:e Maj 2011.

I tisdags hade vi endags utflykt till Danmark och besökte Muséeparken Louisiana. Färden ditt från Gerlesborg till Helsingborg tog längst tid att åka, cirka 4.50 timme med fika-stopp på vägen. Sedan tjugo minuter med färjan till Helsingör och sedan 10 minuter att komma till Louisiana.mot helsingör


Museet är nog det mest vackraste platsen jag har besökt.  Baksidan av huset (som är en herrgård.) har helt underbar utsikt mot havet och på högra sidan av huset har de en väldigt vacker park med promenad stig, träd med hängande grenar och en konstgjord liten sjö. Parken fick mig tänka lite på Alice I Underlandet, dvs Första scenerna av  den tecknande filmen.  
parken


Havet

Utställningar som vi gick besökte var superkonstnären Picassos  ”Peace and Freedom” tavlor, David Hockney stilleben verk i Ipad och Al Taylors stillrena grafikteckningar på vanligt papper.Här stod de på informationsbladet om Picassos utställning:”Picasso, the most famoust artist of the 20th century, is well known för his uninhibited vitality and his unfailing ability to renew visual art. But he did not only react to his own emotions- he also reacted to the world around him and not least to the political events of the age. Picasso: Peace and Freedom focuses on this original artists ability to interpret and transform the history of the 20 th century and thus enter- with almost uncontrollable energy, into his own.”På vägen hem passade vi alla på att shoppa lite taxfree vin, öl och godis på färjan. I vilket inte var så lätt med tanke på att vi hade bara tjugo minuter på oss att välja, stå i en lång kö, köpa en varmkorv (man var svinhungrig.) och rusa ner till bussen innan vi var i hamn.

ett verk av någonJag vet inte hur vädret upp i Värmland ligger nu men här nere vid kusten har nu rena sommaren! Gött va!

 

Ett bra tips: Ta med er mackor och fika om ni åker ner till Louisiana! Maten där är svindyr! 79 danska kronor på en vanlig Macka! Nä nä! jag och parken

#1 - mormor

Jag tycker att du har en trevlig blogg, med intressant läsning. Kram från alla på Gorgene.