Veronica Sandahl

Imorn är det fest!

 

 

18:e Maj 2011.

Nu är det bara två dagar kvar till avslutningen, två dagar tills alla får sina Diplom, stipendium och sedan skiljs åt och åker hem till sina egna. En del kommer man att se igen till hösten då vi många av oss börjar tvåan, andra tyvärr inte förutom facebook och kanske i tidningar  ;).



Imorgon kommer det att vara avslutningsfest inne i Konsthallen och vi ettor har fått ansvaret att förbereda, dekorera och laga maten till festen. Tvåorna hade stått svars till julfesten  så den här gången är det vår tur. Temat för festen är ”Mexico” och jag tillhör matgruppen tillsammans med ; Angelica F, Linda, Julia och Thomas. Vårt ansvar är att bestämma vad för slags mat vi ska ha, handla in och tillaga det. Det är rätt lätt att bestämma vilken mat som passar till temat (gissa vad ;P)  men med tanke på att vi är cirka 50 pers blev det väldigt mycket att handla in. Men Skolan står för kostnaden. Igår var vi på Torp och handlade all mat och idag stektes och bakades de första rätterna inför festen (hemma hos Angelica och Linda). Det blev mycket hackande, skärande, vispning och stekning men det gick bra! Ingen skärde av sig fingret förutom någon fick lite näsblod av lök skalandet  ;)!



Men under de senaste två veckorna har jag, Angelica F och Linda arbetat hårt och flitigt med att bygga upp fem st stora Pinatas figurer som vi ska använda under kvällens underhållning.



En Pinata är en färgglad figur innehållande presenter, godis eller frukter. Den hängs oftast från ett träd eller tak och folk iförda med ögonbindlar ska en i taget försöka slå sönder Pinatan med hjälp av en ex brännbolls trä för att på så sätt få ta del av dess innehåll. Dess material är gjort av antingen halm, papier-maché eller lera, material som är lätt att slå sönder.

Jag tycker nu att det är lite tråkigt att vi ska slå sönder dessa Pinatas som vi har ägnat så mycket tid att göra inordning! Dom blev så fina tycker jag!

Kanske man kan avvara en som minne?  


P.S Den blå Pinatasen och den röda med svart nos har jag själv byggt upp och målat :)

Pinata


Pinata ne 2



två pinatas