Veronica Sandahl

Första dagen och Stadshagen

12:e augusti 2014.

Igår vad den första dagen på praktiken på Vulkan förlag.

Jag var inte lite nervös under första dagen när jag kom ditt på morgonen.

Jag har varit där tidigare i våras för intervju och visste hur förlaget såg ut och vilka människorna det var där och vad och hur de arbetade, men när jag kom in i förlaget och fick direkt min första uppgift blev jag plötsligt nervös och osäker.

Efter tagit lugnt under sommaren kändes mitt huvud seg och oförberedd. Hur mycket minns jag från skolan och hur mycket har jag glömt? Tänk om jag glömmer eller gör fel över de mest enklaste och bagatellartad sak eller får plötsligt en ilsken kund på halsen som inte är nöjd med boken! Vad ska jag göra? 

Möjligtvis kommer det att ske sa Patrik, min handledare. Att även om du gör en bra inlaga/omslag så kan kunden sedan tycka motsatsen, ha helt annan smak eller ide över bokens stil. Han/hon vill göra stora eller små ändringar, vill lägga till, ta bort eller ångra sig under mitten av arbetet inte vill trycka ut den.  Att ändra, göra om och följa kundens nya förslag och ider kommer bli en del av vardagen på Vulkan men det är ett bra sätt att lära sig hur man tolkar kundens önskningar.

 

Jag har idag hunnit göra klart den första draften till en bok åt en kund. Patrik (min handledare) kollade igenom den innan vi skickade iväg den och allt såg bra ut.  Får se vad kunden tycker!

 

 

 

Stadshagen där Vulkan förlag ligger är väldigt vackert. Dom har en jättefin havsutsikt vid bryggan och har gott om restauranger och caféer runt om i området. Om du är sugen att äta japanskt, kinesiskt, Italiensk, Indiskt eller Gottländsk så är Stadshagen det rätta stället! Men det är dyrt så var beredd på det!
 
 
 
 
 
 
 
#1 - lena

så kul att du skriver om det du ska göra, jag önskar dig lyckatill, vi höres. kram på dig.