Veronica Sandahl

Studiebesök i Sthlm

 12:e Mars 2014.

 

Har nyss kommit hem från skolan. Har mycket att läxor och uppsatser att göras och imorgon kommer våra kära Erik Ericsson tillbaka och har lektion med oss under tors och fredag.

 

På fredag åker jag hem till Säffle för att firas mammas födelsedag! Hon fyller 50 år och vi ska fira med ett stort kalas och det får man inte missa!

 

 

Under måndagen och tisdagen var jag och klassen i Stockholm på studiebesök på företagen Inceo och Oriflame och deltog i CAP Design mässan!

 

Vi åkte från Sunne med bussen vid nio tiden på morgonen och det tog fem timmar tills nådde vår destination. Låååånnnggg resa och vädret var sisådär; mulet och regnigt.

 

Inceo var vårt första studiebesök. Företaget specialiserar för all sorts marknadskommunikation; kampanjidéer, reklambyråproduktion, offset- och digitaltryck.  Det vill säja de tar hand om nästa alla filmaffischer man har sett; Games of Thrones, Constantine, Happy Feat etc.

 

 

De visade runt oss i deras tryckeri och den ganska stor! Stora rum och många maskiner som tryckte ut flera reklamblad och tidningar i sekunden,som sedan buntas ihop och placeras i stora högar.  Vi fick se några exempel på kvalitéer av olika affischer som de gör; affischer med special tryck i guld eller silver, lackerat eller vis pappers kvalité och storlek. Det var intressant att se men ljudet var väldigt högt och bullrigt därinne!

 

 

Efteråt begav vi oss till Långholmens Hotell och Vandrarhem i Södermalm och checkade in.

 

Långholmen var tidigare ett fängelse som byggdes på 1840-talet och stängdes år 1975. Den nyrenoverades och blev till ett mysigt Hotell och Vandrarhem istället. När man skulle leta efter sin dörr var först som att gå igenom en liten labyrint; trapporna och korridorerna var många, långa, smala och nästan ändlösa.

 
 

 

Men cellerna var hur mysiga som helst! Fräscht, enkelt och praktiskt men jag undrar hur dessa celler och bygganden såg ut och upplevdes för hundra år sedan? Med knapp elektricitet eller ingen el alls, ingen värme, tunna filtar, dålig mat och ingen dusch. Brrr va hemsk och klaustrofobisk!

 

Resten av dagen hade vi ledigt! Jag och några tjejer i klassen gick runt i centrum och shoppade. Det blev några fina fynd och senare gick vi alla till puben ”Gröna Jägaren” och åt god mat! Jag tog en Kalvculotte med pomesfrites och lökringar och jag  är ledsen att jag inte har bättre bild! Var så hungrig att jag började äta den direkt! Efter maten stack vi till annan pub och hade trevlig stund med resten av klassen och också med eleverna från Visuell programmet som också var på skolresa.

 

 

På morgonen dagen efter fick vi gå upp ganska tidigt för att hinna med nästa studiebesök; Oriflame!

 

CÙNG ORIFLAME CHĂM SÓC BẠN

 

Jag tror säkert att alla känner till märket! Företaget säljer smink och hudvårdsprodukter och har som fokus i direktförsäljning av sina produkter. Dom har ingen butik utan man sänder ut kataloger som kommer ut var fjärde vecka och  använder reklam, marknadsföring och telefonförsäljning istället. Det blev mest presentation, berättade vad de gjorde, hur deras affärside ser ut, vilka som arbetar på företaget och deras mål. Men det blev ingen rundvandring! Ingen visning av hur deras innersta lokaler, kontor och eller ens deras tryckeri ser ut!

Synd! Det hade jag väldigt gärna vilja se!

 

Updaterar mer imorn om CAP DESIGN MÄSSA! God natt!