Veronica Sandahl

Dag 3 i London

 
Dag 3 i London.
24:e november 2010.
Efter en lång kväll vid bowlinghallen och senare vid spelhallen, hade vi tur att få oss en liten sovmorgon fram till kl 11:00 då sen splittrades in i två olika grupper.

Idag var det fritt val att gå på två olika studiebesök i London. Den första var att besöka Whitechappel Gallery+gallerierna på Vyner Street. Den andra var att besöka Goldsmiths University of Arts!

 Jag valde att besöka Goldsmith!

 från ateljen


Vi betalade först fem pund för en endags biljett på tågstationen i Charing Cross Station. Själva resan tog bara typ tjugo minuter med två byten under färden. När vi var väl framme tog vi först lite lunch, bestående av bakad potatis med nån sorts gulasch sås till i skolans matsals, innan informations möte började i skolans samlingssal.

ateljen3Efter samlingen fick vi en guidad tur runt om i området; Vi besökte studenternas ateljéer som låg i en stor vånings hus. Alla ateljéer var stora och fina och de elever som bodde högst upp hade den mest otroligaste utsikten över hela London! Senare fick vi en titt på skolans textilavdelning, keramik och träslöjds avdelning och  rummen där de gjorde screentryck eller rispade på kopparplåtar.rum


keramikrummer

textilrummet

screentryck

textilrummetSkolan var jättefin men deras terminsavgifter är skyhöga.

Cirka  48000kr per termin!  

Och vad jag har hört vill deras regering höja den mer! Tusentals studenter har protesterat starkt över detta vansinniga förslag och jag hoppas för deras skull att det inte händer!

Efter Goldsmith, vid sex tiden på kvällen, var det samling i Samuel House, Clarissa St i Hackney, i östra London. Där träffade vi en svensk konstnär vid namn Lasse Johansson och fick se en installation som han hade gjort som hette ”I am here”.


Efter det tog vi en varsin öl på en liten pub i närheten! :)


jag