Veronica Sandahl

Vernissagedags på Neues Kunsthaus

28:e Februari 2016.

 

Denna vecka har jag varit fullt upptagen med att hjälpa till med Vårens första grupputställning inne på Neues Kunsthaus. Jag har hjälpt till att plocka ner och städa undan den gamla utställningen, tagit bort alla spikar, suddat bort konstiga poesi texter som var skrivna i blyerts direkt på väggarna och sedan måla bort med vitt färg. Täppa igen alla spikhål som blev kvar efter vi tog ner alla tavlor med gips och sedan sopa och moppa ordentligt rent på golvet. Sedan var det att välkomna dom nya konstnärerna och hjälpa till att hänga upp deras verk på de ny rena väggarna. Mycket stohej och stress har det varit med vi har haft trevliga middagar tillsammans inne i galleriet.

 

 
 

Det kom många gäster till Vernissaget, många var bekanta till Gerlinde, Iris och Reinhard men också konstnärernas familjer och själva Ahrenshoops borgmästare var där och öppnade utställningen. Det var mycket tal, applåder, posei som lästes upp av författaren Silke Petters och sedan serverades lite vin och snacks. Många var intresserade att köpa böcker, konstglas, vykort och också vår nya katalog som visar Vårens utställares verk. Jag hjälpte så gott det gick med att servera, ta betalt och hjälpa till med städningen. Det var mycket folk i rörelse men kvällen blev mycket lyckad. Det är kul att det kom så mycket människor som vill titta på utställningen och uppskattade den.

 

 
 
 
 

Själva gruppsutällningen består av: Tino Bittner, Franziska Podszuck, Gudrun Poetzsch, Stefanie Riech, Grit Sauerborn, Anne Sewcz, Christin Wilcken och Miro Zahra

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Och sjävklart fanns det en Svensk konstnär med i gänget, Vera Ohlsson.

 

 

 

Många av konstnärerna kände jag igen från mitt arbete med biografilistan så det var intressant att få möta dem personligen.