Veronica Sandahl

Skaftafell
 
 17:e Juli 2017

Då tog man sig ännu en liten tur utanför Gerdi och denna gång blev det till nationalparken Skaftafell. Nationalparken ligger cirka en timme bort och är känd för sin berömda vattenfall Svartifoss. Vi åkte i lördags och det var jag, dansk tvillingarna Albert och Valdemar och Matilde.

 

Vi hade varierande väder. I Gerdi var det värme och solsken men när vi åkte västerut ändrades vädret from sol till mulet och när vi var framme till Skaftafell hade vi regn. Inte spöregn men ändå att man blev lite blöt. Som tur var hade jag regnjacka med mig så jag höll mig någorlunda torr. Vattenfallet var inte precis vid parkeringen utan vi fick först gå cirka två km upp innan vi kom fram. Det var skönt att komma ut lite, Man lever mitt ute i ingenmansland med nästan inga träd alls så det var skönt att besöka lite skog och buskar. Vi var där cirka två och halv timme. Det tar tid att promenera (i uppförsbacke dessutom.), stanna, ta lite kort och posa lite och det vädret skiftade från sol till regn i bara några minuter men det fungerade för oss. Man vänjer sig av det Isländska Vädret. Vi har sol ibland men det är aldrig hett eller riktigt sommarvärme som det brukar vara hemma i Sverige under Juli.  Lite mer som April eller Maj väder. Solsken, grönska men inte helt varmt att man vill gå runt i shorts och T-shirts.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - lena

tack för vykortet! Jag nästan hissnar när jag ser på dina kort här, vilka naturbilder, vilka krafter naturen har,ja det är fint! Ha en fortsatt trevlig sommar. kram på dig.