Veronica Sandahl

Regn och Översvämmningar

30:e september 2017.

Under de senaste veckorna har det bara varit regn, vind och mer regn.

Suck, det är inte så mycket att göra under mina få lediga dagar när man inte kan gå ut och njuta av solskenet och värmen. Men det är typiskt Isländsk höst, framförallt här i söder.

Men nu i torsdags fick vi höra att två delar av Ringvägen här i södra Island är nu avstängd för trafiken.

Vägen mellan Jörkulsarlon och staden Höfn är nu avstängd pga stora delar är översvämmad och två broar har blivit förstörda så många bondgårdar och hushåll ligger nu totalt isolerade utan att komma någonstans. Jag läser på nyheterna hur kustbevakningen har fått ryka in för att hjälpa turister som blivit strandsatta mellan de avstängda zonerna och för att rädda fåren som sitter fast mellan strömmarna och uppe i bergen från drunkning.

Lyckligtvis har ingen dött och kustbevakningen och säkerhetstjänsten gör ett strålande jobb men olyckligtvis drabbas det ganska hårt för oss som bor och jobbar här i Höfn. Nu när Ringvägen är avstängd, förmodligen i en hel vecka om regnet fortsätter har resulterat till flertal avbokningar här på Höfn Inn. Och inte bara här utan också i flera andra hotell och gästhus i Höfn.

 

Inga gäster= inga rum att städa = mindre lön.

 

Men Ringvägen på östra sidan av Island inte avstängd så vi lever inte totalt isolerade utan någon provision eller mat så än så länge går det ingen nöd på oss.

 

Men hotellgäster ligger vi nöd på.