Veronica Sandahl

Bilder från Formläran
30 September 2010.

Här kommer några bilder från formläran:


Sams bildGott och Blandat


salt och söttJohns bildidas bildDen sista bilden är mitt verk. Va tycker ni? Längden är cirka två och halv meter lång!

Mitt verk
Formlära
29 September 2010

"Objectivly speaking it`s not the breaks which attracts the eye.
But they eye which seeks the breaks"
- Sir Ernst Gombrich

 En bra inledning av vad jag ska försöka berätta om de senaste dagarnas lektioner. Vi har sedan i måndags haft lektioner om "Formlära" med gästläraren Claudia Theel i konsthallen. Vi har diskuterat om vad "form" har för betydelse inom konstvärlden. Hur tolkar vi former? Hur tolkar  eller hur beskriver du ett träd eller vatten med ord?

  Om jag ska försöka ordagrannt beskriva en blomma för en person och personen ska rita ner blomman på papper, kommer blomman bli exakt likt det jag beskriver eller vad jag tolkar en blomma som? Svaret blir att han/hon som ritar ner blomman på pappret, kommer han/hon mer eller mindre göra sin egen version av den.  Dennes person kunskap om blommans utseende och hans/hennes erfarenhet att rita kommer förändra bilden av blomman.

 Eller om jag får i uppdrag att under en minut rita av tex en hög med äpplen, vad är det jag lägger mest tid på? Vilka linjer och skuggor tar jag med? Vilka detaljer måste jag avstå ifrån? Hur ska jag få fram de viktigaste detaljerna och figurens karaktär?


Vi fick en varsin A3 papper med mönster på och vi skulle göra någon figurativ med den! Min bild är den slingrade formen, längst ner till vänster

Knepigt eller hur!

Vi har under veckan fått experimentera att få fram figurer ur abstrakta former. Igår fick vi uppdraget att göra ett varsin podie i enbart av papper,klister, tejp eller snöre och vi fick göra den i vilken design som helst, med haken att podiet ska vara hållbart att ställa en kaffe mugg på!


Mitt Podieannans podie


I dagens uppdrag, har vi från vår egen fantasi och huvud (med tillgång till vilken färgpigment, papper och teknik som helst) fått friheten att skapa en varsin abstrakt verk. Med haken såklart att verket ska vara både spontant men planerad. Den fick vara figurativ men inte for extremt konkret.
Jag fann extremt roligt att bara kleta, kasta och droppa färg på pappret utan att fundera på vad de ska föreställa. Det kändes så avslappnat och jag var inte blygsam med papperstorleken!Sams kroppAngelicas bild

 Jag är inte för abstrakt konst men allting behöver inte vara symmetriskt, konkret och perfekt hela tiden!
Har ni inte nån gång funnit en tavla eller form tilltalande för den var enkel, stilfull, harmoniskt eller spännande? Nånting som tilltalade dig och som drev igång din fantasi?

P.S Förutom det hängande podiet, är ingen av dessa abstrakta verk mina. Dom tillhör Angelica, Sam, J.P och Niklas.

analysering
Bovallstrand och Caramelldansen
26 September 2010.

Efter har cyklat idag sammanlagt 16 km till Bovallstrand och tillbaka, förtjänar man faktiskt att äta en påse bland-godis och dricka ett glas med kall coca-cola.

Förutom att göra en liten shoppingrunda på Bovallstrands Ica-butik (I vilket jag rekomenderar att inte handla där om du inte har en fett plånbok.), hade jag en extremt lust att gå på upptäcksfärd runt om i området, framför allt den stora klippan som ligger i närheten av Ica-butiken.
Med stadiga steg började jag klättra upp. Vädret var mulet idag men det var varken blåsigt eller regnigt så jag hade tur. Det var inte särskilt svårt att klättra upp på toppen men den som är höjdrädd ska nog helst avstå!

Väl högst upp hade jag världens vackraste utsikt!

Bovallstrand3

Bovallstrand2

Havet


Sedan var det lite krångel att ta sig ner igen, men det gick bra och det var värt att klättra upp för!På tal om ordet "Caramelldansen".

Man är mycket väl bekant med Fågeldansen (1981), Macarena (1995) och The Ketchup Song (2002) men aldrig har jag sett eller hört en sån bisarr dans förrän nu!

Låten är baserad från eurodance gruppen Caramell. Gruppen bestod av Katia Löfgren och Malin Sundström och de var rätt populära under slutet av 90-talet. Kanske ni kommer ihåg låtarna "Om du var min" och "Efter plugget."?

Suck Nostalgi!

 Bandet är splittrad för längesen men av nån oförklarlig anledning gjorde nån en speed-remix av deras låt "Caramelldansen" (År 2002. Samma år som gruppen splittrades.). Men istället för Katia och Malin, ersattes dem av anime karaktärerna Mai och Mii från den japansk visuella novellen Popotan som spelade upp danslåten på en video-hemsida.

Men det verkliga genomslaget kom år 2007, när dansen helt plötsligt ökade sin popularitet enormt på japanska video-hemsidan Nico Nico Douga och Youtube och fick sedan tusentals dubbelgångare efter sig.
Nu finns det flera olika slags upplagor av dansen, både i Tv-spel, internet och anime.


Såhär gör du:

1. Lyft armarna i höjd med öronen och vinka med händerna samtidigt som du vickar snabbt med höfterna åt höger.

2. Upprepa hela proceduren åt vänster.


Den måste var väldigt populär i Japan! För helt ärligt har jag aldrig sett någon spela eller göra dansen på dansgolvet. Varken i Karlstad, Säffle eller i Gerlesborg! Men av alla danslåtar som jag har sett, så tar den här priset! :P Helt otroligt att en halvglömd gammal låt kan åstakomma en sån enorm internet fenomen!

Kanske mamma och Arne vill instruera denna dans på Buggs? Det skulle nog deltagarna gilla!