1 Läs mer >>
30 September 2010.

Här kommer några bilder från formläran:


Sams bildGott och Blandat


salt och söttJohns bildidas bildDen sista bilden är mitt verk. Va tycker ni? Längden är cirka två och halv meter lång!

Mitt verk

Bilder från Formläran

0 Läs mer >>
29 September 2010

"Objectivly speaking it`s not the breaks which attracts the eye.
But they eye which seeks the breaks"
- Sir Ernst Gombrich

 En bra inledning av vad jag ska försöka berätta om de senaste dagarnas lektioner. Vi har sedan i måndags haft lektioner om "Formlära" med gästläraren Claudia Theel i konsthallen. Vi har diskuterat om vad "form" har för betydelse inom konstvärlden. Hur tolkar vi former? Hur tolkar  eller hur beskriver du ett träd eller vatten med ord?

  Om jag ska försöka ordagrannt beskriva en blomma för en person och personen ska rita ner blomman på papper, kommer blomman bli exakt likt det jag beskriver eller vad jag tolkar en blomma som? Svaret blir att han/hon som ritar ner blomman på pappret, kommer han/hon mer eller mindre göra sin egen version av den.  Dennes person kunskap om blommans utseende och hans/hennes erfarenhet att rita kommer förändra bilden av blomman.

 Eller om jag får i uppdrag att under en minut rita av tex en hög med äpplen, vad är det jag lägger mest tid på? Vilka linjer och skuggor tar jag med? Vilka detaljer måste jag avstå ifrån? Hur ska jag få fram de viktigaste detaljerna och figurens karaktär?


Vi fick en varsin A3 papper med mönster på och vi skulle göra någon figurativ med den! Min bild är den slingrade formen, längst ner till vänster

Knepigt eller hur!

Vi har under veckan fått experimentera att få fram figurer ur abstrakta former. Igår fick vi uppdraget att göra ett varsin podie i enbart av papper,klister, tejp eller snöre och vi fick göra den i vilken design som helst, med haken att podiet ska vara hållbart att ställa en kaffe mugg på!


Mitt Podieannans podie


I dagens uppdrag, har vi från vår egen fantasi och huvud (med tillgång till vilken färgpigment, papper och teknik som helst) fått friheten att skapa en varsin abstrakt verk. Med haken såklart att verket ska vara både spontant men planerad. Den fick vara figurativ men inte for extremt konkret.
Jag fann extremt roligt att bara kleta, kasta och droppa färg på pappret utan att fundera på vad de ska föreställa. Det kändes så avslappnat och jag var inte blygsam med papperstorleken!Sams kroppAngelicas bild

 Jag är inte för abstrakt konst men allting behöver inte vara symmetriskt, konkret och perfekt hela tiden!
Har ni inte nån gång funnit en tavla eller form tilltalande för den var enkel, stilfull, harmoniskt eller spännande? Nånting som tilltalade dig och som drev igång din fantasi?

P.S Förutom det hängande podiet, är ingen av dessa abstrakta verk mina. Dom tillhör Angelica, Sam, J.P och Niklas.

analysering

Formlära

2 Läs mer >>
26 September 2010.

Efter har cyklat idag sammanlagt 16 km till Bovallstrand och tillbaka, förtjänar man faktiskt att äta en påse bland-godis och dricka ett glas med kall coca-cola.

Förutom att göra en liten shoppingrunda på Bovallstrands Ica-butik (I vilket jag rekomenderar att inte handla där om du inte har en fett plånbok.), hade jag en extremt lust att gå på upptäcksfärd runt om i området, framför allt den stora klippan som ligger i närheten av Ica-butiken.
Med stadiga steg började jag klättra upp. Vädret var mulet idag men det var varken blåsigt eller regnigt så jag hade tur. Det var inte särskilt svårt att klättra upp på toppen men den som är höjdrädd ska nog helst avstå!

Väl högst upp hade jag världens vackraste utsikt!

Bovallstrand3

Bovallstrand2

Havet


Sedan var det lite krångel att ta sig ner igen, men det gick bra och det var värt att klättra upp för!På tal om ordet "Caramelldansen".

Man är mycket väl bekant med Fågeldansen (1981), Macarena (1995) och The Ketchup Song (2002) men aldrig har jag sett eller hört en sån bisarr dans förrän nu!

Låten är baserad från eurodance gruppen Caramell. Gruppen bestod av Katia Löfgren och Malin Sundström och de var rätt populära under slutet av 90-talet. Kanske ni kommer ihåg låtarna "Om du var min" och "Efter plugget."?

Suck Nostalgi!

 Bandet är splittrad för längesen men av nån oförklarlig anledning gjorde nån en speed-remix av deras låt "Caramelldansen" (År 2002. Samma år som gruppen splittrades.). Men istället för Katia och Malin, ersattes dem av anime karaktärerna Mai och Mii från den japansk visuella novellen Popotan som spelade upp danslåten på en video-hemsida.

Men det verkliga genomslaget kom år 2007, när dansen helt plötsligt ökade sin popularitet enormt på japanska video-hemsidan Nico Nico Douga och Youtube och fick sedan tusentals dubbelgångare efter sig.
Nu finns det flera olika slags upplagor av dansen, både i Tv-spel, internet och anime.


Såhär gör du:

1. Lyft armarna i höjd med öronen och vinka med händerna samtidigt som du vickar snabbt med höfterna åt höger.

2. Upprepa hela proceduren åt vänster.


Den måste var väldigt populär i Japan! För helt ärligt har jag aldrig sett någon spela eller göra dansen på dansgolvet. Varken i Karlstad, Säffle eller i Gerlesborg! Men av alla danslåtar som jag har sett, så tar den här priset! :P Helt otroligt att en halvglömd gammal låt kan åstakomma en sån enorm internet fenomen!

Kanske mamma och Arne vill instruera denna dans på Buggs? Det skulle nog deltagarna gilla!

Bovallstrand och Cara...

1 Läs mer >>

 

23 september 2010.

 De här har jag inte hunnit förrän nu att ta upp. jag ansåg att skriva om tempera och collage tillsammans skulle bli alldeles för mycket text och ta för långt tid att skriva. Det senaste inlägget skrev jag väldigt sent!

 Collage känner nog alla säkert till! Det finns nog inget roligare att klippa och riva ut gamla tidningar, foton och reklam och sedan sätta fast det på papper/kartonnage och riktigt experimentera som en galning över de olika utklippen, pappersbitarna eller tygbitarna du har framför dig!

 Ordet Collage kommer från det franska ordet "att hålla". Du kan både jobba i två eller tre dimensionellt collage och materialet som du använder kan vara både orginal eller lånat, det är upp till dig hur långt du vill gå.

Idas Collage Till collage kan du använda dig av: Kartong, snören, tyg, tidningsurklipp, fotografier etc. Om du vill vara riktigt järv kan du experimentera med träbitar, blommor pinnar och löv som du kan klistra upp eller (Om du har riktigt bra lim.) snäckor, mynt, trådar eller sten etc.
Kort och gott kan du använda vilket material du vill till ditt collage. (Så länge materialet inte väger mer än 1 kg, du inte använder hela familjealbumet och du har riktigt starkt lim.)

 En rekommendation är att använda tapetklister till Collage (Bara till tunnare material ex papper och foto.) Den torkar långsamt så du hinner ta bort bilden från pappret om du skulle ångra dig. Risken att klibba ihop fingrarna med pappret är liten och när det har torkat så sitter de som berget! 

mitt collage2

 

 

 Sist jag gjorde ett collage var nog på gymnasiet. Jag hade faktiskt glömt bort hur härligt och roligt det var att riva och klistra upp reklambilder och intressanta texter på stort papper! Men man fick kämpa att få de bästa bitarna, vi är en riktigt stor klass och alla ville göra det!

mitt collage


Med tanke på att vi är en stor klass som gemensamt håller sig i en enda sal och intensivt tecknar och målar hela dagarna, så kan ni gissa hur salen ser ut vid slutet av varje vecka!

Ett bombnedslag!

stökig sal

Men vi städar och plockar alltid undan oss varje fredag. Så varje måndag när vi börjar ett ny projekt, har vi (nästan.) alltid en ren och tom sal!

Att göra Collage...

3 Läs mer >>

22 September 2010.

          Jag har alltid undrat hur de vore att jobba med tempera färg?

 Ni som inte vet så  omfattar Tempera ofta äggula,vatten, lim, linolja och färgpigment.

  Dom gamla konstnärerna ex Botticelli, Da Vinci använde ägg-tempera till sina tavlor och under medeltiden var tekniken mycket vanligt att använda. Men sedan slog oljemåleriet (Vid slutet av 1400-talet.) igenom och temperan blev frånvarande i några hundra år, tills den kom tillbaka på 1800-talet. Nuförtiden är det ett av de vanligaste teknikerna man använder inom måleri, för tempera ger ett mycket fin lyster precis som olja men den torkar fortare (Beroende på konsistensen.).  Dock måste varnas att även om lin-oljan luktar väldigt gott så är doften av ägg,olja,vatten och färgpigment tillsammans inte så trevligt. Om man låter den stå utan nåt lock eller skydd så ruttnar det! Receptet för ägg-tempera (För lagom mängd.) är 6 vispade ägg i 3 dl kokt linolja, sedan rör i 3 dl vatten och slutligen häller i färgpigmenten man vill ha. Precis som när man vispar en kaksmet så ska man blanda "äggsmeten" och pigmenten försiktigt. Häll i smeten då och då medans du vispar tillsammans mend pigmentet. Konsistenen får inte vara för tjock eller för tunn. Om den blir för tjock så tar det för lång tid för färgen att torka. I det motsatta blir färgen för blaskig, osynlig och har inte bra lyster.


Efter behag kan man säga!

Vi har idag fått experimentera denna teknik! Lärarna har både visat hur man blandade till färgerna, låtit oss blanda dem själva och sedan fått pröva dem på duk. Oturligt nog blev de flesta färgerna väldigt tunna pga av vi var så många som skulle dela på pigmenten, när jag prövade att måla ett stilleben kändes det att måla med utspädd akryl-färg! Tavlan blev misslyckad men jag ska pröva igen imorn.
Kanske går det bättre!? Det gäller träning! Träning ger färdighet!Nu ska jag gå och lägga mig! Kram och godnatt!

Ägg-Tempera

1 Läs mer >>

20 September 2010.

Om du vill släppa in en katt på ditt rum, i tron att den vill värma sig vid ditt varma element och ha de lite gött, se till att den inte har alltför gött!

I natt krafsade Sotis på min dörr och bad att bli insläppt. Marianne har talat om mig att mitt rum var tidigare Sotis favoritplats att mysa. Kattmänniska som jag är och Sotis är min lilla favorit, släppte jag in henne. 
 På morgonen när jag skulle bädda sängen, kände jag att mitt sängöverkast var lite blöt, jag luktade på den och...det var kattpiss!!!

 Kära Sotis kunde inte hålla sig under natten så hon använde mitt sängöverkast som toalett!                            Jag rusade genast ner till tvättrummet med överkastet och satte på tvättmaskinen, sedan fick jag med hink, skurmopp och mycket såpvatten, tvätta golvet där överkastet hade legat. Lyckligtvis hade jag lagt överkastet på golvet och inte på sängen så mina sängkläder (och mig själv.) kom lyckligtvis undan från kisset.

Stygga Sotis!

Sotis

Men jag tror att de berodde att jag hade dörren stängd hela natten och stackars kissen kunde inte hålla sig. Hon brukar vara väldigt rumsren! Det är hennes son Zorro som är opålitlig!

Men jag hann komma till skolan i tid och idag hade vi en liten genomgång om konsthistoria. Jag har läst konsthistoria och konstvetenskap tidigare på Karlstad Universitet, men det kändes skönt att friska upp minnet lite.

Från och med nu är Sotis inte välkommen till mitt rum under natten, hon får stanna ute!

Kattpiss och Konsthis...

1 Läs mer >>

18 September 2010.

 Då är jag här i Säffle igen! Good old Seffle! Jag har saknat den lite! Mamma och Arne kom och hämtade mig igår kväll efter har varit hälsat på Angelica i Falkenberg och sedan tagit jag en liten shopping-tur på Gekås.
 
För att göra båda min familj och min hyresvärdinna Marianne glada, passade jag på att baka en härlig Björnbärskaka igår. Utanför vårt (Mariannes) hus har vi mängder med Björnbärsbuskar, fulla med Björnbär, så jag kunde inte motstå att plocka dem. Det var länge sen jag bakade sockerkaka men jag lyckades väldigt bra med den.

Låt mig varna om en sak, ni som surfar väldigt mycket och tycker att Telias mobila breddband låter väldigt billigt (279 kr för en månads bidningstid, funkar precis som kontantkort.). Låt mig tala om att även erbjudandet säger att kontantkortet håller i trettio dagar eller tills GB håller på att ta slut. GB:n tog slut efter bara 18 dagar och på den förra uppladdningen tog det slut efter 15 dagar! 

 Så dumt!

 Jag tror att de beror på att jag använder youtube och spotify, de tar upp mycket energi så det kanske är därför?!

 Men jag har idag tillsammans med mamma, stuckit till Expert och köpt Tele2 trådlösa abonnemang, i vilket jag betalar betydligt billigare och jag behöver aldrig bekymmra mig att kontantkortet ska ta slut. Enda haken är att det två års bidningstid.
Efteråt åkte vi till Hotel Comfort och tog oss en liten en liten matbit, bestående av kycklingfilé i tomatsås och (lite hård) äpplepaj!jag och mamma


Efteråt åkte vi tillbaka till Sjöhaget och installerade in mitt breddband (Vilket vi först hade lite krångel innan vi fick till det.) och sedan tog vi en liten promenad ute i skogen, i vilket jag påpekade Arne (Han äger marken.) när vi promenerade, att hans skog är guldgruva av kantareller. Det fanns mängder och jag kunde inte motså att plocka lite.

jag och kantareller

Sjöhaget ligger lite utanför Säffle men den ligger några meter från älven, med egen brygga och en liten grillplats. Utsikten är när skymningen faller är helt och hållet himmelsk. Ikväll var den extra vacker! skymningen faller är helt och hållet himmelsk. Ikväll var den extra vacker!


skymning


Nu är jag hemma i lysan och än så länge funkar Tele2 bra!

Säffle igen...

1 Läs mer >>
17 September 2010.

Nu är de bara en dag och 17 timmar kvar tills vi får veta vilka parti kommer att vinna på valet. Mitt intresse för politik är...vagt. Jag har inte följt så mycket vad partierna har debatterat om men jag gav min röst i måndags på ett parti som jag finner ganska bra. Kort och gott Miljöpartiet!
Diskutera inte med mig om politik, jag bara fann partiet bra pga de har positiv syn för kulturen, konsten plus de vill förbättra arbetsvillkoren för konstnärerna.
Jag har börjat läsa konst-tidningen Konstnären och i den senaste numret (nr 2/2010.) stod det vad partierna vill satsa inom kultursektorn. That`s enough for me!

Nu idag har vi haft seminarium och utvärdering av våra skulpturer (Inte statyer som jag kallade i mitt förra inlägg.) Vi under de sista två dagarna klätt våra skulpturer med kläder. Hatt, tjock jacka, benvärmare och ryggsäck. Det kändes lite tråkigt att efter har slitit så mycket att få kroppen perfekt, måste man klä den med kläder!

Skulptur utan klädermed kläder


bakifrån


Ifall, idag blev vi klara med våra skulpturer och vår gästlärare Thomas Karlsson granskade och kommenterade våra modeller. För min skulptur sa han jag har lyssnade och tog till mig vad han sade under undervisningen. Att jag lyssnade på hans råd när jag behövde hjälp under arbetet. Men han påpekade att jag måste tänka på att inte försköna för mycket. Man ska ge sin egen personlig prägel över sin skulptur men syftet med undervisningen är också att göra skulpturen och modellen så lika som möjligt.Vi var alla trötta när vi till sist blev klara med våra skulpturer, men det kändes väldigt skönt!

våra skulpturer

skulpturer

Skulpturer och Miljö.

1 Läs mer >>

15 September.

Jag har nyss cyklat från skolan tillbaka till Solbräcke i det värsta ösregnet! Nu har hösten verkligen kommit!

Vi hade föreläsning ikväll av kulturskribenten och forskare i idéhistoria Mikaela Lundahl i "Kyrkan".
 En mycket intressant föreläsning som handlade mycket om ansvaret när vi bryr oss om våra medmänniskor. Det hon menar är att ibland kan man göra mer skada än nytta, även om syftet är gott.  Ex biståndsorganisationer: Organisationernas syfte är att hjälpa utsatta människor ur fattigdom, svält, slaveri etc. Tanken är god men biståndet kan ibland göra saken värre, människorna kan bli beroende av bistånd och kan inte klara sig utan den, eller bortser från något som befolkningen verkligen behöver och organisationen tror bara att deras verksamhet/plan är den enda lösningen att befolkningen ska få de bättre. Hon berättade också om att hon håller på med en studie om de afrikanska litteraturernas översättningshistoria och den bild av Afrika som dessa översättningar bidrar till att skapa. Hon undersöker hur kritiker och kulturskribenter skriver sina recensioner om afrikansk litteratur och vilka ämnen de tar upp från böckerna.
Vilket fall, föreläsningen var mycket intressant att lyssna men den drog ut på tiden och det var ganska mörk när man skulle åka hem, dessutom hade de börjat regna.

 När jag äntligen kom hem så var jag både frusen och kall och det regnar fortfarande utanför mitt fönster. Det är skönt att lyssna på regn när man är inomhus men det är inte roligt om man är ute!     Idag var jag väldigt smart att bära kjol så när jag äntligen kom in i värmen, var mina ben alldeles iskalla. (Trots jag bar två strumpbyxor på mig.)

Men nu sitter jag här framför datorn, i varm pyjamas och ett kopp hett te bredvid mig och det känns betydligt bättre nu!

Vi har den här veckan modellerat med lera och just nu skulpterar vi varsin kvinnostaty.

 Det är faktiskt inte så lätt som man tror! Man måste först göra ett skelett av hård ståltråd för att kunna ge kroppen stabilitet, sedan måste man lägga på lera bit för bit och undersöka hela tiden i tredimensionellt hur lerstatyn förhåller sig med den riktiga modellen. Är benet rätt vinklad, är axlarna runda nog, lutar sig höften rätt etc.? Idag har vi kommit till nästa fas att vi ska klä våra lerstatyer med kläder och det kommer bli en helt annan femma!

skelett

lera


Kram och Godnatt!

Regn och Lera...

3 Läs mer >>
11 September 2010.

Angelica Fingals, en klasskamrat på Gerlesborgsskolan, har kommit vidare i en tävling på Reaktorsydost.se.
En hemsida för unga filmare från Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.
Angelica har blivit nominerad TellUs filmfestival för sin kortfilm "Harmonica", en kort stop-motion animation som faktiskt är väldigt gulligt!
 Hon har stor chans att vinna och komma vidare till Trollhättans filmfestival. Men för att uppnå priset behöver hon ytterligare några röster.

Så här kan du göra:

Man kan se bidragen på Reaktors webbsida och sedan röstar du fram vinnare i respektive kategori. Du får bara rösta en gång och man ska göra det ganska snart.Här kan du se alla bidrag och rösta på dem:
http://film.reaktorsydost.se


Jag kan tyvärr inte visa animationen på bloggen men enligt hennes summering av filmen så står det:

"Någonstans i världen växer det träd som det sedan kommer stolar ur och på stolarna sitter det giraffer. Men vart kommer all musik ifrån som man hör?"

Enligt mitt tycke så är det väldigt kreativ och bra animation så jag rekommenderar att ni ser filmen och röstar på den!


Lycka till Angelica! :-)

Rösta på Harmonica

4 Läs mer >>

10 September 2010.

Helgen har kommit igen och jag kan berätta att efter gjort färgrutorna som vi fick kämpa med under mån och tis, så fick vi uppdrag att måla fyra st stilleben från fyra olik-färgade hörn i konsthallen. Alla fyra hörnen hade väldigt skarpa och skrikiga färger.
Första hörnan: Mörk Lila, limegrön och gul.
Andra hörnan: Mintgrön, orange, rosa och röd.
Tredje Hörnan: Vit och gråskalor.
Fjärde Hörnan: Orange, havsgrön och mörkblå.

Alla hörn hade färger som riktigt skärde sig och hade alla möjliga slags saker och former som vi skulle måla av.
Vår Uppgfift var att hinna med att måla fyra st stilleben från dessa områden, men haken är att man bara får använda tre grundfärger i varje hörn (Och vit färg så vi kan ljusa till färgerna.) och inget mer. När det gäller området som hade bara vita nyanser, får vi absolut inte använda svart.
Det kanske låter svårt, att använda bara tre färger att måla, men efter har experimenterat med att få fram så många nyanser som möjligt och se hur man kan blanda dem med varandra, så är det lätt. En annan hake var också att man får inte använda samma tre grundfärger till nästa stilleben, du måste byta ut minst en eller två färger efter varje gång.

elever som målar

Jag lyckades bara göra tre tavlor av fyra. Ett stort bedrift med tanke på att vi hade bara tre dagar på oss och det tar tid att måla och man blir alldeles utmattad. Jag jobbade nonstop från morgon till eftermiddag så ni kan tänka er hur slutkörd jag var på kvällen.


Allas målningar
'målningar

 Den tavla som jag är mest nöjd med är min lilla söta clown. Tavlan är inte stor men det gör ingenting. Den ska jag hänga upp! :)Min lilla clown


glass-strutt

StatyJag har förresten idag efter skolan varit hos frissan och fått mitt hår klippt. Det är så skönt att får nacken klippt och kort igen. Och billigt var det också! Behövde bara betala 150 kr (Student pris.). Därefter var jag och hälsade på några klasskamrater i Bovallstrand och fick se deras fina campus-hus som dom bor i.

Tre tavlor på tre dag...

2 Läs mer >>

8 September 2010.

 Jag känner mig som en kulturmänniska som riktigt har sugit åt sig mycket kultur och konst idag.  Ikväll har vi haft premiär för Höstens kulturprogram med vin och föreläsning av  författaren och kulturskribenten Magnus Haglund.
Hans föreläsning hade titlen "Varför jag har lyssnat på Ariel Pink hela sommaren."
Hela föreläsningen var som en röd tråd där han, som en sagoberättare, berättade om sin sommar på en norsk musik-festival, hur han blev förundrad och faschinerad över olika musikstilar som han fick ta del av på radiostationen som han jobbar på. Under hela föreläsningen spelade han upp låtar ex Ariel Pink "Totally Bringing", Papil Alle, okänd 80-tals låt och en låt med titlen "I`m not in love" från  1975. Och han spelade upp låtarna fullt ut!
Min klasskamrat Sam, som satt bredvid mig, sa att de kändes att man var tillbaka till mellanstadiet, i gamla gympasalen och det var barndisco igen. (Medans han smutade på sitt andra glas av vin.). Mmmmm.....

....


Utanför "Kyrkan" (Vår smeknamn till samlingshallen.) står konstnären Gabo Camnitzer verk.
Gabo Camnitzer är utbildad på konsthögskolan Valand 2005-2008. Verksam i Göteborg och London. Sedan avslutade studier har han ställt ut på bla. Galleri 54, Bonniers konsthall och Galleri Thomassen.

Jag var på hans föreläsning förra veckan och jag har inte haft tid eller möjlighet förrän nu att berätta lite om honom. Jag har inte mycket till övers abstrakt eller koncept konst. Visst utesluter jag inte alla koncept/modern konst som skräp, det finns verk som jag känner konstnären verkligen får fram syftet men de är sällan.

Oftast verkar det som att konstnären har tappat bort meningen med verket på vägen. Modern konst kan vara väldigt väldigt svårt att tolka eller förstå ibland.....Det första intrycket med Gabo Camnitzer verk var smaken och lukten av salt lera (Från skulpturen till vänster). Bilderna som syns ovanför är skulpturer som är gjorda av modellera. Lera som man använde i förskolan till att forma små figurer, men han verkar ha använt en bättre och hårdare kvalite. Vad han sa på föreläsningen är hans syfte med verken att det ska vara lekfullt och barnsligt. Verken såg lite löjliga ut men ett verk fann jag väldigt intressant.

I ett videoklipp (som han visade under föreläsningen) berättade han om sin utställning "Primal Interval" som han har gjort för några månader sen. Där han har bland annat fogat ihop långa gipsplattor i varierande glada färger till en mångdubbelbottnad vägg. Han önskade sig att publiken bokstavligen skulle slå sig igenom för att komma från färg till färg.
 
Malinnär det gäller verket "Primal Interval" så är det ett undantag för moderna verk. För visst behöver inte konstverk hela tiden ha en djup, ytlig, politisk eller super allvarlig innebörd.  Verket "Primal Interval" är simpel: Slå sönder
väggen! 

Och var ärlig mot dig själv: Om du skulle ha varit där i konsthallen, du är kanske förbannad, sur, ledsen eller leksugen och du vill inget heller än att ösa din energi över något! Och här har du orörda väggar du har lov att göra ett härligt stort hål med din fot, ben, knytnäve eller huvud i väggen.

  Erkänn! Det låter väldigt frestande!Höstprogram2010