Veronica Sandahl

Fasanjakt i Bruton
31:e Januari 2017

Jag gillar nog Bruton bättre än Coleford. Coleford kände som en liten, sliten by med en stor skog alldeles bredvid som var för lerig och svår att gå runt i.

Jag bor nu lite utanför Bruton, i byn Catcombe och här är både naturen och byn mycket finare. Landskapet är kurvig och grön med många åkrar och ängar och helt perfekt att ta långa promenader med hund flickan Otter.

 

 
 
 
 
 
 

Visst är vädret just nu ganska regnigt och mitt lilla jobb här hos min nya värdfamilj är trädgårdsarbete och hundvaktning innebär att man blir ganska blöt och lerig gör inte så mycket. Jag har tagit med mig tillräcklig med ombyte jag kan slita och lera sönder. Som sagt gillar jag Bruton!

 

Det finns en fin, liten pub här i närheten som heter "The three horse shoes" där man kan ta sig en öl och bit mat. Min värdinna Tamara bjöd mig på en jättegod måltid inne i puben förra veckan. Det var trubadur kväll den kvällen och jag fick också chansen att möta byborna som alla var jättesnälla och önskade mig varmt välkommen.

 

 

 

 
 

Några dagar senare, lördag den 28:e, bjöd Tamara och James (hennes man.) med mig på Fasan jakt.

 

Det var den sista dagen på säsongen och alla i jaktsällskapet var med för att delta. Min roll under dagen var att hålla i en röd flagga och vifta runt med den för att skrämma och vilseleda fåglarna under jakten. Det var två grupper. En grupp som tog hand om stjutningen och en som gick över åkrar och ängar och flaggade.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Detta var en unik chans att se hur fasanjakt går till och se mer av landskapet runt Bruton. Det är striktare regler att gå över tomter och marker här i England men vi hade tillåtelse från ägarna att vara där.

Jag har ingen aning hur vanligt det är med fasanjakt i Sverige, är ingen jakt människa men här i England har fasanjakt pågått i flera generationer och är mycket populär bland engelsmännen. Flesta av fasanerna lever vilt men pga. efterfrågan föder engelsmännen upp dem i stora burar ute på landet. När dom är stora nog släpper dem fria och stjuter ner dem sedan med geväret.

Jag blev paff vid slutet av dagen att se, 105 st fasaner. upphängda på rad. 105 tjutna fasaner på bara en dag!

 

 

Det är rätt många men jag vet att köttet kommer väl till användning. Puben "The thre horse shoes" köpte några dussin till restaurangen, resten delades upp av medlemmarna som deltog. Fasan köttet är mer rosa än vanlig kyckling och smakar mycket bättre. Du kan nog inte få bättre kött eftersom det kommer från fåglar som levt i de fria och ej från kycklingar som har levt i trånga burar. Detta är ur min, naiva, synvinkel. Jag har aldrig varit nära i fasanjakt eller någon jakt tidigare. Att se alla dessa djur och veta vart köttet direkt kommer ifrån är mycket fascinerade. Man är van att se kött antingen som färs eller i stycken, inplastade i förpackningar i matvarubutiker men aldrig se hela djuret.  Men synd över sån vacker fågel.

 

 
Cadgwan & Llanthony

26:e Janurari 2017.

 Jag befinner mig just nu hos min nya värdfamilj här i utkanten av staden Bruton, Somerset.

Jag kan inte fatta vart tiden har tagit vägen?!

För cirka två dagar sedan var jag och familjen W ute på endags utflykt i skogen Cadgwan som ligger södra delen av Wales. Vi gjorde denna utflykt tillsammans med Rachels väninna Georgia och hennes barn. Dels gjorde vi för barnens undervisning men också att göra lite "Geocaching" i området. "Geocaching" menas att man via några ledtrådar försöka hitta små boxar som andra människor har gömt. Antingen i skogen, i staden eller vid stranden. Dom kan vara var som helst och man ska försöka hitta dem via koder och ledtrådar. Om man hittar en box ska man genast skriva ner sitt namn och datum i en liten bok som ofta finns och sedan lämna en souvenir till nästa upphittare i boxen. Ett kul sätt för barnen att leta och undersöka.

 

 

 

 
 
 
 
 

Inne i skogen Cadgwan finns det också några gamla stenruiner från 1700-1800-talet som tillhörde gruv och skogsarbetare som tidigare bodde där. Det finns inte så mycket kvar av dessa hus men dom är perfekta "Geocach" gömställen. Vädret var bra och vi passade även om att äta lite matsäck som bestod av smörgåsar, frukt, varm choklad och lite kakor. Mums! Vi gick bara cirka 2-3 km men det tog 4 timmar innan vi var klara eftersom vi hade småttingar som tog pyttesmå, små steg och vi letade  efter boxarna.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter tog vi en tur till kloster ruinen Llanthony Priory som ligger i en av Wales djupare och isolerade dalar "Vale of Ewyas". En mycket vacker ruin och det första som Rue, en av Rachels pojkar sa högt när han först såg ruinen var  "HOGWARTS"!  Och då började alla barnen springa runt med träpinnar och ropa ut alla möjliga slags trollformler mot varandra. Vilket minne dom hade! Dom kunde alla trollformler som finns från Harry Potter världen utantill.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Det var ett fint avslut av min vistelse i Coleford och hos familjen W. Nu kommer jag under kommande veckorna befinna mig här i Bruton och hjälpa till med både trädsgårds och inomhus arbete hos min nya värdfamilj. Landskapet här är mycket grönare och plattare och från det lilla jag har sett känns Bruton mer idylliskt och finare än Coleford. Det var inte så långt att åka från Gloucester till Bruton, tog endast två och halv timme men jag kan lova er att jag var rätt nervös under färden. Man kan aldrig vara säker förrän man träffar familjen man ska bo hos face to face för att verkligen veta och känna att man har kommit till rätt plats.

 

Och jag har kommit rätt!

Staden Cardiff
 
22:e Januari 2017.

Om några dagar kommer jag bege mig till en ny familj som bor nära staden Bruton i Somerset. Jag känner att två och halv vecka hos familjen H räcker för mig. Inget fel på familjen och vi har varit på utflykter men jag känner att jag vill dra mig vidare och se mer av England. Jag vill försöka hitta ett jobb i de mer större städerna än Coleford. Coleford är alltför liten och småtrist och jag vill vara i närheten av större och roligare aktiviteter. Jag har under helgen varit både hus och kattvakt medans familjen varit borta till London. Passat på att koncentrera mig att uppdatera mitt CV och personliga brev samt ta en långpromenad runt Coleford. Vädret då var soligt men lite frostigt och naturen utanför Coleford mycket vacker.

 

 
 

 

 
 
 

Oj, jag glömde nämna att i måndags tog jag tåget till Wales huvudstad Cardiff. Cardiff hade mycket att erbjuda när det gäller butiker och caféer, men främst deras slott och stora park. Jag gick inte in till slottet, inträdesbiljetten var för dyr men jag tog mig en tur runt parken som var jättefin och stor.