Veronica Sandahl

Konstinstallation i naturen

26:e September 2011

 Ny vecka har påbörjats, det kommer vara mest fritt arbete men på onsdagen kommer vi ha Mattias Nilsson som gästlärare för ett litet skolprojekt.


Mellan 19-23:e september hade vi en liten konstuppgift uppe i skogen, ovanför KKV. Uppgiften bestod i att var och en skulle skapa ett varsitt konstinstallation med anknytning till plats specifikt område ute i naturen som vi själva får välja.

Efter lite fundering över vad mitt tema skulle vara, kom jag på att jag skulle göra en tolkning av vad mamma och Arnes utsattes för under oktober 2009.

Under den hösten, hade de en objuden ”gäst” på sin tomt som hade både övernattat i baracken och tältat 50 meter inne i skogen, alldeles i närheten av huset, utan att de visste om det!

 Denna ”gäst” var också lite lurig. Enligt mamma så hade han vart inne i hönshuset och stängt dörren, stängt till ankorna,
fyllt en kaffekanna med vatten och lagt i plastremsor, satt en tuppfjäder vid ytterdörren, ställt drickflaskor upp-o-ner i drickabacken, flyttat tomburkar, flyttat vår BUGG's skylt etc.

fjäder

 När de väl upptäckte honom hade han också dekorerat sitt tält med olika slags prylar och gjort de här:


 ”… Inget var förstört eller stulet men det var så mycket underligt som hänt.
I baracken hade han spikat upp överkast och mattor över fönstren,
och pyntat med plastblommor.
Satt klädnypor i ett glas, vänt på tavlor, hängt upp en sopsäck,
plockat fram underliga saker som prydnad.

Vår koppargroda som vi har i bäcken på sommaren hade han tagit ut
och satt i ett hörn i trädgården. Arnes propellervinge stod vid staketet.
Vedspisen vid bryggan hade han plockat upp alla ringar, ett gummihjul låg
över en pållare, grillen var tömd och vänd.
En kabelvinda hade han plockat ut, en matta att sitta på, våra trasiga
urnskärvor hade han flyttat.”

 (Text Från Mammas blogginlägg, http://hjartefrojd.blogg.se/2009/october/)

Jag kan förstå att mamma blev livrädd och beställde omedelbart Larmsystem och gatlampa utanför! Det skulle jag ha gjort om det skulle komma nån otäckt snubbe och knackade på här hemma hos mig!

Iafall…jag gillade iden! Den är otäck, kuslig men så spännande att höra så jag ville göra min tolkning av den.

Och såhär såg resultatet ut:skogviks camping


tälta här


Det var rätt tufft ibörjan! Under Mån och Tisdagen ösregnade och då var det inte roligt att vata ute, men resten av dagarna var det fint väder och när vi hade genomgången  var det inga problem att traska runt i skogen, i bra gummi stövlar.

Back to Seffle-Årjängsmarten

 19:e September 2011

 Sitter framför datorn i mina mysbyxor och dricker varmt te, regnet smattrar utanför och det är mörk redan vi åtta tiden nu. Jag har under helgen spenderat lite tid med min familj och kompisar hemma i Säffle. Familjen kom och hämtade mig i fredags och samtidigt passade de på att ta sig en titt på min ateljé.   Jag delar ateljé-lägenhet tillsammans med Sam och in den lyan har vi gemensamt kök och badrum. Vilken Lyx! Känns så skönt att ha en ateljé som är stor, ligger nära skolan och inte så långt där jag bor, samt spar både tid och metrar.


min atelje


atelje2

Under lördagen tog jag,mamma och Arne en tur till Årjängs-marten, vilket var åratals för mig  och när vi kom ditt det var riktigt mycket folk! Fick parkera långt bort från marknaden! Men vädret var strålande solsken och lagom varmt, men jag börjar känna nu lite förkylning som snart vill ta över min kropp.


marknad


 Jag passade på att köpa 16 PAR STRUMPOR FÖR BARA 100 KR på en marknadsstånd (Dessa håller sig säkert till nästa år!), samt en jättesnygg väska och en påse brända mandlar. Älskar brända mandlar!!!

Under söndagen hälsade jag på kusinen Tomas och fick en ny Heavy Metal skiva av honom. På kvällen tog jag mig sedan en trevlig fikastund tillsammans med Jessica i hennes nya lägenhet och fick äran att träffa på hennes goa katt Luna!

lunaJag hann tyvärr inte till skolans måndagsmöte idag men jag vet att veckans studieuppgift kommer att vara konstinstallation i utomhusmiljö! DVS Skapa konst ute i naturen, i vilket jag har sett mycket fram emot.

 


Tack Lena för att du kunde köra hem mig idag!

Kning Disk-Mattias Nilsson

 14:e September 2011.Detta var nog de mest inspirerade föreläsningar har jag deltagit hittills! Kvällens föreläsare var Mattias Nilsson, redaktören och förläggaren till skivbolaget Kning Disk.Mattias Nilsson har bl.a studerat på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Med inspiration från konstnären Öyvind Fahlström, startade han år 2005 skivbolaget Kning Disk som utgår från experimentell musik och ljudkonst, i blandning av modernt till klassisk stil. Några exempel som trycks hos honom är Åke Hodell och Öivind Fahlström, samt Skull Defekts och Anna von Hausswolff.Med mycket stort tålamod, nöje och flit trycker han personligen upp, paketerar in och skickar iväg skivorna till sina köpare. Alla handgjorda utgåvor är i begränsade upplagor och fodralen som skivorna ligger instoppade i är av högsta kvalité och jag kan säga er att provexemplaren som han visade runt under föreläsningen var skitsnygga!!!Vi kommer att ha honom om två veckor som gästlärare och jag (och resten av klassen) ser verkligen fram emot att få undervisning av honom!


Kning disk