1 Läs mer >>

26:e September 2011

 Ny vecka har påbörjats, det kommer vara mest fritt arbete men på onsdagen kommer vi ha Mattias Nilsson som gästlärare för ett litet skolprojekt.


Mellan 19-23:e september hade vi en liten konstuppgift uppe i skogen, ovanför KKV. Uppgiften bestod i att var och en skulle skapa ett varsitt konstinstallation med anknytning till plats specifikt område ute i naturen som vi själva får välja.

Efter lite fundering över vad mitt tema skulle vara, kom jag på att jag skulle göra en tolkning av vad mamma och Arnes utsattes för under oktober 2009.

Under den hösten, hade de en objuden ”gäst” på sin tomt som hade både övernattat i baracken och tältat 50 meter inne i skogen, alldeles i närheten av huset, utan att de visste om det!

 Denna ”gäst” var också lite lurig. Enligt mamma så hade han vart inne i hönshuset och stängt dörren, stängt till ankorna,
fyllt en kaffekanna med vatten och lagt i plastremsor, satt en tuppfjäder vid ytterdörren, ställt drickflaskor upp-o-ner i drickabacken, flyttat tomburkar, flyttat vår BUGG's skylt etc.

fjäder

 När de väl upptäckte honom hade han också dekorerat sitt tält med olika slags prylar och gjort de här:


 ”… Inget var förstört eller stulet men det var så mycket underligt som hänt.
I baracken hade han spikat upp överkast och mattor över fönstren,
och pyntat med plastblommor.
Satt klädnypor i ett glas, vänt på tavlor, hängt upp en sopsäck,
plockat fram underliga saker som prydnad.

Vår koppargroda som vi har i bäcken på sommaren hade han tagit ut
och satt i ett hörn i trädgården. Arnes propellervinge stod vid staketet.
Vedspisen vid bryggan hade han plockat upp alla ringar, ett gummihjul låg
över en pållare, grillen var tömd och vänd.
En kabelvinda hade han plockat ut, en matta att sitta på, våra trasiga
urnskärvor hade han flyttat.”

 (Text Från Mammas blogginlägg, http://hjartefrojd.blogg.se/2009/october/)

Jag kan förstå att mamma blev livrädd och beställde omedelbart Larmsystem och gatlampa utanför! Det skulle jag ha gjort om det skulle komma nån otäckt snubbe och knackade på här hemma hos mig!

Iafall…jag gillade iden! Den är otäck, kuslig men så spännande att höra så jag ville göra min tolkning av den.

Och såhär såg resultatet ut:skogviks camping


tälta här


Det var rätt tufft ibörjan! Under Mån och Tisdagen ösregnade och då var det inte roligt att vata ute, men resten av dagarna var det fint väder och när vi hade genomgången  var det inga problem att traska runt i skogen, i bra gummi stövlar.

Konstinstallation i n...

1 Läs mer >>

 19:e September 2011

 Sitter framför datorn i mina mysbyxor och dricker varmt te, regnet smattrar utanför och det är mörk redan vi åtta tiden nu. Jag har under helgen spenderat lite tid med min familj och kompisar hemma i Säffle. Familjen kom och hämtade mig i fredags och samtidigt passade de på att ta sig en titt på min ateljé.   Jag delar ateljé-lägenhet tillsammans med Sam och in den lyan har vi gemensamt kök och badrum. Vilken Lyx! Känns så skönt att ha en ateljé som är stor, ligger nära skolan och inte så långt där jag bor, samt spar både tid och metrar.


min atelje


atelje2

Under lördagen tog jag,mamma och Arne en tur till Årjängs-marten, vilket var åratals för mig  och när vi kom ditt det var riktigt mycket folk! Fick parkera långt bort från marknaden! Men vädret var strålande solsken och lagom varmt, men jag börjar känna nu lite förkylning som snart vill ta över min kropp.


marknad


 Jag passade på att köpa 16 PAR STRUMPOR FÖR BARA 100 KR på en marknadsstånd (Dessa håller sig säkert till nästa år!), samt en jättesnygg väska och en påse brända mandlar. Älskar brända mandlar!!!

Under söndagen hälsade jag på kusinen Tomas och fick en ny Heavy Metal skiva av honom. På kvällen tog jag mig sedan en trevlig fikastund tillsammans med Jessica i hennes nya lägenhet och fick äran att träffa på hennes goa katt Luna!

lunaJag hann tyvärr inte till skolans måndagsmöte idag men jag vet att veckans studieuppgift kommer att vara konstinstallation i utomhusmiljö! DVS Skapa konst ute i naturen, i vilket jag har sett mycket fram emot.

 


Tack Lena för att du kunde köra hem mig idag!

Back to Seffle-Årjäng...

0 Läs mer >>

 14:e September 2011.Detta var nog de mest inspirerade föreläsningar har jag deltagit hittills! Kvällens föreläsare var Mattias Nilsson, redaktören och förläggaren till skivbolaget Kning Disk.Mattias Nilsson har bl.a studerat på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Med inspiration från konstnären Öyvind Fahlström, startade han år 2005 skivbolaget Kning Disk som utgår från experimentell musik och ljudkonst, i blandning av modernt till klassisk stil. Några exempel som trycks hos honom är Åke Hodell och Öivind Fahlström, samt Skull Defekts och Anna von Hausswolff.Med mycket stort tålamod, nöje och flit trycker han personligen upp, paketerar in och skickar iväg skivorna till sina köpare. Alla handgjorda utgåvor är i begränsade upplagor och fodralen som skivorna ligger instoppade i är av högsta kvalité och jag kan säga er att provexemplaren som han visade runt under föreläsningen var skitsnygga!!!Vi kommer att ha honom om två veckor som gästlärare och jag (och resten av klassen) ser verkligen fram emot att få undervisning av honom!


Kning diskKning Disk-Mattias Ni...

0 Läs mer >>

9/11-tio år senare.

11:e September 2011. 

Vad jag gjorde den 11:e september 2001 minns jag tyvärr inte mycket av, jag var cirka tretton år då. Men vad jag kan minnas är att jag gick i skolan den dagen (Om de var 7:e eller 8:e klass?) på Höglundaskolan, vi brukade alltid sluta kl 14:45 och efter sista lektionens slut stack jag direkt till pappas för att äta lunch.

Jag tror att nyheterna om terrordådet började sändas direkt när jag kom in, för pappa satt framför TV:n och kollade på de första nyheterna. Han såg allvarlig ut och när jag tittade på skärmen, såg jag ett stort torn som brann, alltså Norra tornet av World Trade Center.  Det var det första tornet och varken jag eller pappa förstod vad som hade hänt!


 Ung som jag var trodde jag att någon hade satt eld på tornet och inte förstod att ett plan hade kraschat, det sändes LIVE men det var mest filmning av tornet och inte så mycket prat om vad som hade skett. Jag tittade en liten stund på nyheterna, sedan tog jag cykeln och stack direkt hem till mina kusiner Tomas och Andreas. När jag kom ditt, såg Andreas just på nyheterna och då hade det andra planet kraschat i det Södra tornet. Det var precis då som jag insåg allvaret i situationen och jag satt klistrad framför Tv:n hela kvällen för att följa nyheterna. Dagen efter minns att jag livsmedelaffärerna prydde nyheterna ”Världen håller Andan” och bilder av de brinnande tornen.

 Vad minns ni?

9/11-tio år senare.

0 Läs mer >>

 

Sceneri med Stina Östberg

8:e september 2011

Fy på mig! Låta nästan två gå förbi utan att meddela vad man håller på med i skolan. Men kort och konstis ska jag berätta om förra veckans kurs och vad som har hänt den här vecka. Förra veckan sysslade med att försöka skapa olika scenerier med kameran. Gästläraren var konstnären Stina Östberg. Uppgiften gick ut att man skulle skapa en miljö med hjälp av papper, muggar, pinnar, målarfärg eller vad som helst och skapa ett slags utom/inhomhus miljö av det. Jag valde enkelt att rita, klippa ut och placera små figurer i en konststudio, i färd med att måla kroki och var och en representerar ett slags uttryck som man regerar när man ritar av en naken modell. Jag blev rätt nöjd med scenen och det var riktigt roligt att rita figurernas miner och personligheter (Gissa vem som är jag.)

 

Stina Östberg själv är en svensk samtidskonstnär som är utbildad på Konsthögskolan Valand i Göteborg och Konsthögskolan i Umeå.  Hennes arbeten gestaltas ofta i form av video, textil eller fotografi. Tillsammans med en föreläsning om hennes konstnärskap (skedde ons 31/8) och Vernissage i skolans galleri, visade hon också upp en jätteintressant konst och dokumentär film som hon har skapat som handlar om sjömännens liv ute i havs. Filmen heter ”Flytande Ö” och i den dokumenterar hon under två veckor den svensk-filippinska besättningen vardag i fartyget ”Furenäs” med sin videokamera. Hon får följa med och se hur besättningsmännen försöker leva med att ha arbete och fritid nära inpå varandra och hur de försöker peppa upp denna ibland insolerade liv med karaoke, skvaller och internet.kroki bild


Sceneri med Stina Öst...

0 Läs mer >>

 

Sceneri med Stina Östberg

8:e september 2011

Fy på mig! Låta nästan två gå förbi utan att meddela vad man håller på med i skolan. Men kort och konstis ska jag berätta om förra veckans kurs och också vad som har hänt den här veckan.

Förra veckan sysslade med att försöka skapa olika scenerier med kameran. Gästläraren var konstnären Stina Östberg. Uppgiften gick ut att man skulle skapa en miljö med hjälp av papper, muggar, pinnar, målarfärg eller vad som helst och skapa ett slags utom/inhomhus miljö av det. Jag valde enkelt att rita, klippa ut och placera små figurer i en konststudio, i färd med att måla kroki och var och en representerar ett slags uttryck som man regerar när man ritar av en naken modell. Jag blev rätt nöjd med scenen och det var riktigt roligt att rita figurernas miner och personligheter (Gissa vem som är jag.)

 

Stina Östberg själv är en svensk samtidskonstnär som är utbildad på Konsthögskolan Valand i Göteborg och Konsthögskolan i Umeå.  Hennes arbeten gestaltas ofta i form av video, textil eller fotografi. Tillsammans med en föreläsning om hennes konstnärskap (skedde ons 31/8) och Vernissage i skolans galleri, visade hon också upp en jätteintressant konst och dokumentär film som hon har skapat som handlar om sjömännens liv ute i havs. Filmen heter ”Flytande Ö” och i den dokumenterar hon under två veckor den svensk-filippinska besättningen vardag i fartyget ”Furenäs” med sin videokamera. Hon får följa med och se hur besättningsmännen försöker leva med att ha arbete och fritid nära inpå varandra och hur de försöker peppa upp denna ibland insolerade liv med karaoke, skvaller och internet.kroki bild


Sceneri med Stina Öst...