Veronica Sandahl

Säffletidningen och Bilderböcker

 

16:e Oktober 2012.

Idag är jag med på bild i kultursidorna i Säffle Tidningen! Känns jätteroligt att få lite publicitet av mina verk.

 

 

 

Just nu känns det lite trögt med min inspiration. När jag fick inbjudan att ställa ut mina Frankensteins illustrationer inne på UNO, fick jag en rejäl kick att göra fler teckningar inför utställningen. På mindre än två veckor hann jag göra färdigt tre perfekta illustrationer av min favorit story. Det var underbart!

Men nu ligger jag i trögläge igen! Jag har försökt göra några nya bilder men de blir bara skräp och kludd. Förutom att leta efter ett arbete, besöka arbetsförmedlingen etc. har man rätt så mycket tid att skapa nya verk och jag vill utnyttja den tiden så mycket jag kan.

Jag har länge haft en fundering att kanske skapa en bilderbok eller en grafisk novell av mina teckningar. Om jag bara gör några fler teckningar till av ”Frankenstein” plus skriver en text till den, skulle de bli en komplett berättelse.

 

Jag har också fått mycket beröm för mina ”Tiger-Tavlor” för dess berättandelikande innehåll. Om jag gör fler av den serien, kan de bli en söt liten bilderbok av den då?

Men såklart hur ska jag gå tillväga? Jag har aldrig gjort en barnbok förut? Hur gör man?

Om man funderar på Frankensteins Illustrationernas stil och innehåll (Vilket några av dem är rätt otäcka för barn under 6 år.), vilket nivå ska man tillskriva dem? Barn eller Ungdom?

 

 

Vilka förlag kan man vända sig till? Wahlström, Raben & Sjögren och Bonnier är nog rätt svårt att komma in på, men hur är de med de mindre förlagen? Finns det något förlag som kanske fokuserar mest på klassisk litteratur eller är mer öppnare för nybörjare? Vilka krav ställer förlagen i bildernas och textens kvalité och form?

Jag vet att jag kan teckna och illustrera men jag behöver tips och råd! Det är inte bara att rita!

UNO och Galleri 2

 

UNO och Galleri 2

 

13:e Oktober 2012.

 

Trots att man just nu är under pågående jakt efter jobb i antingen Karlstad eller Stockholm, betyder det inte att man inte kan visa upp lite konst medans man väntar.

Den 21:e september hade jag vernissage inne på UNO I Karlstad under deras kulturnatt. Jag hade redan under våren skickat min intresseanmälan att få kunna ställa ut under Karlstad Kulturnatt och jag fick ett JA som svar.

 

Det är ingen liten händelse som pågår under denna kväll!

Mängder med konserter, workshops och utställningar inne i Värmlands museum, Biblioteket och i UNO:s gallerier både för vuxna, ungdomar och barn pågår hela natten och att få vara med är vädligt specielt.

Med ett undantag från en liten utställning inne i deras fönstergalleri för flera år sedan, var det min allra första gång att ställa ut i UNO:s lokal under kulturkvällen. Jag blev väldigt förvånad över det var så stor ström av ungdomar som tittade förbi och berömde mina verk, dessutom fick jag komma upp på deras scen och ta emot blommor och Tack-kort av representanterna för UNO.

 

 

Temat jag hade för min solo uställning var ”In the world of Frankenstein”. 12 Illustrationer av min favorit novell som jag arbetade med under andra terminen på skolan. Alla gjorda i torrpastell, ritpennor och akvarell. Jag är väldigt nöjd med teckningarna och jag skulle väldigt gärna vilja publicera som dem som grafisk novell men jag vet inte hur jag ska gå tillväga!?

Någon som vet?

 

 

 

 

Idag den 13:e oktober var jag med ytterligare en utställning med mina tavlor. Denna var Säffles Höstsalong 2012 där alla med Säffle anknytning fick ställa ut. Gruppuställningen är inne på Galleri 2 och denna gång visade jag upp äldre verk från 2009 som jag gjorde innan jag började skolan. Temat på dem är ”Årstiderna”. Fyra verk som representerade Våren, Sommaren, Hösten och Vintern.

 

Gå dit och ta er en titt!