Veronica Sandahl

Dagsutflykt på M/S Rosella

29:e Mars 2015.

 Jag bara måste berätta och visa lite bilder från vår lilla dagsutflykt som jag, Ulla och Nina och deras kompisar gjorde igår på Viking Line Rosella. 

Ulla och Nina tycker mycket om att åka på dagskryssningar och shoppa och jag blev inbjuden att hänga med dem på en liten tur. Jag hade tidigare åkt med Viking Line förut, till och från Danmark när jag var liten och en gång till Åland men aldrig på en dagsutflykt.

Båten M/S Rosella som vi åkte är en liten kryssningsfartyg som går från Kapellskär till Mariehamn i Åland och tillbaka. Dom erbjuder inte bara Tax-free varor utan också god buffé och levande orkester att dansa bugg och foxtrott till. Båten är lite mindre än dom andra Line båtarna men hade flera plan med butiker, restauranger, dansgolv och spelhallar.

 

 
 
 

 Det tog cirka en timme att komma till Kapellskär från Sthlm T-central, men när vi väl klev in i båten åkte den genast iväg. Efter vi klev in i båten gick vi direkt till Tax-free shoppen och handlade. Butiken hade mycket bra utbud både med smink, godis och sprit och jag såg folk som köpte nästan tonvis med öl och vin pga. av det var så billigt. Dom hade också en Outlet butik som erbjöd jättefina märkes kläder och skor för nästan halva priset. Efter stor handlandet, satte vi ner vid ett bord, köpte lite att dricka och lyssnade orkestern spela och se på när folk dansade lite buggs och foxtrott. Jag hann med att dansa två låtar och sedan var det lite spel på de enarmade banditerna och sedan iväg till buffen.

 
 
 
 
 

Jag tror att jag inte ätit så gott i hela mitt liv (Förutom mammas och mormors mat förstås.) Rosellas restaurang erbjöd allt från himmel till jord av olika kall,varmrätter, sallader, fiskrätter, såser, ostar och efterrätter, ALLT! Och allting smakade så gott och det var även vin/ öl/läsk inkluderad i maten. (Kan förstå dom som bara åker för maten skull) och jag blev alldeles proppmätt!

 
 
 
 
 

 Dagen var ganska molnigt på land men när vi väl var ute till havs kom solen fram och vi hade en underbar solnedgång och klart och stilla hav. Vi klev aldrig av i Mariehamn utan vi åkte direkt tillbaka hem och var framme i Kapellskär igen vid cirka nio tiden på kvällen. 

 
 
 
 

För bussen tur & retur, kryssningen, orkestern och maten betalade jag allt som allt endast 229:- Det är ingenting och vi alla hade det jätteroligt och jag fyndade lite gott mousserat vin, läppglans, foundation-kräm och  ett par fina Vår skor i Taxfree och  Outlet butiken för en spottstyver. '

Detta får man snart göra igen! :-)

 
 

 

Scwharzkopf och Makeup Modell

18:e Mars 2015.

 

Ibland ska man unna sin fåfänga lite. Jag under senaste helgen och veckan ställt upp både som hårmodell och makeupmodell åt två olika företag. Den första var hos samma företag som jag ställde upp som i modell i höstas. Företaget Scwharzkopf. Denna gång var det en vanlig kurs istället för hårvisning och jag besökte castingen förra onsdagen och blev antagen. Kategorin jag hamnade på var vanlig salongs frisyr, inget avancerat. Uppfräschning av hårfärgen och ge lite en extra glans. Mitt hårfärg behövde verkligen fixas till och frisören jag fick var mycket duktig och professionell och färgade först mina hårrötter som hade en fin utväxt och sedan topparna. Han använde två olika röda nyanser och mina toppar fick en lite ljusare ton än rötterna och resultatet blev strålande! Som tack att ställde upp som modell fick jag också en liten goodie-bag med en hårmask, mousse och värmeskydd när jag lockar håret.

 

 
 
 
 

Idag stod jag som makeupmodell åt makeupartisten Cornelia på skolan Makeup Institute som ligger vid Odenplan.

 
 

Dom behövde modeller för sminkning inom 1920-tals tema så jag passade på när jag hade lunch att åka ditt och stå modell. 1920-talets sminking var mycket rejäl. På den tiden var det väldigt inne med långa, tunna och tydliga ögonbryn, hjärtformad mun och stora och ledsna ögon. Tänk er Betty Boop.

 
 
 
 
 
 
 

Mitt ansikte fick verkligen ett sött men lite ledset uttryckt och rejäla svarta ögonbryn, men det var både häftigt och roligt. Tycker det är jättekul när makeup-artisten lägger på makeup som man aldrig haft förut och resultatet kan bli så annorlunda än det man är van vid. Kände knappt igen mig när hon var klar.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Game of Thrones utställningen
11:e Mars 2015.
 
Idag är de den sista dagen på Game of the Thrones utställningen som pågår just nu nere i Kungsträdgården. 
Inträdet är gratis och du har sista chansen att se kostymerna, rekvisitan och åka i simulator hissen som ger en häftig 3D upplevelse att åka upp i den legendariska "The Wall" hissen. Om du inte kommer att hinna så har jag här lite smakprov från utställningen som jag var på häromdan. Har inte världens bästa kamera precis, men jag fick till några bra foton. :-)