Veronica Sandahl

Fika, fika och fika

31:e augusti 2014.

 

Tre veckor har jag nu bott i Stockholm. Kan inte fatta att tiden går så fort och så mycket man har gjort. När man är tillfällig Stockholms bo har jag tagit tillfället att träffa gamla kära klasskamrater som jag inte har sett på ett bra tag och sedan kusiner med sina småttingar som blir bara större och större.

 

 
 
 

Under veckan har jag passat på att träffa Magdalena N från min gamla skola Gerlesborg i Bokhuslän. Hon studerar just i Tjeckien på en konstskola men var nu i Sverige under veckan så vi passade på att träffas. Förra gången vi sågs var i Göteborg tillsammans med Malin förra året och vi tog en tur till Liseberg och åkte lite karuseller. Här i Sthlm passade vi på att fika på Sandys och sedan ta liten tur runt gamla stan och science fiction bokhandeln som vi båda gillar.

 
 
Under mitten av veckan blev de fika stund med Maria L, en gammal kamrat från Säffle som bor nu i Sthlm med sin man. Vi fikade i Ben` n Berries och det var jättekul att se henne igen.
 
 
 
 
 

 

Och igår var det besök igen på Trädgårdens loppis, då tillsammans med Andreas, Johanna och deras småttingar. Jag ville visa dem loppisen eftersom jag fann så många bra fynd förra veckan och jag lyckades hitta denna gång en skön stickad väst för endast 20:- och en härlig grön väska för 20:- = 40:-

 

Därefter åkte vi upp till Sickla köpcenter och tog oss en varsin god pizza på en restaurang som hette Amigos. Jättegod pizza!

 

 
 
 

Och nu idag hade jag och min värdfamilj Taco middag ute i trädgården. Det var varmt och soligt ute och vi hade de riktigt gött och till efterrätt åt vi lite munkar och bullar och drack kaffe.

 

 

 

Det har blivit för mycket fika för mig på sista tiden men jag kan inte hjälpa det. Det är helt annan matkultur här i Sthlm än hemma i Säffle. Även om jag gör ordning matlåda till jobbet och har frukt och rissifrutti till mellanmålet, rycks jag med att fika och äta lunch ute. Alla gör det!

Men det är skönt att sitta inne i ett mysigt café och beställa en hälsotallrik, pasta, kaffe eller te å bara sitta där och ha det gött och prata med sin bordskamrat om allt möjligt.

 

Det finns tyvärr för många bra uteställen här och för mycket god mat för att ignorera. När man ska träffa någon ute på stan är det nästan obligatorisk att gå in nånstans å fika.

 

Men det är värt det! :-) Tack så mycket en trevlig vecka allihopa! Vi ses snart igen!

Fashion Night 2014
28:e Augusti 2014.
 
Nu när man äntligen fått CSN och känner sig lite rikare i plånboken, tog jag mig en liten shoppingtur efter jobbet. Det blev inte så mycket; en vit stickad tröja och en T-shirt från Monkl, men de kommer passa fint när hösten blir kallare och kallare.
 
Jag kanske har köpt lite för mycket kläder på sista tiden, så de bli kanske lite svårt att packa ner allting i väskan när jag åker hem igen. Men jag har hittat bra och billiga kläder så jag är mycket nöjd med dem.  
 
Jag älskar att shoppa men jag är försiktigt med pengarna och jag skulle aldrig få lusten att köpa en dyr Gucci eller Mikael Kors väska eller märkers kläder för flera tusen inne på NK. Jag hade vägarna förbi gallerian och ikväll hade de Fashion Night.
Butikerna inne i varuhuset hade extra öppet och special pris på produkterna. Också kunde man köa för att få gratis manikyr, sminking och håruppklippning av professionella makeupartister och frisörer.(Tyvärr var det väldigt lång kö på varenda ställe så de blev ingen klippning för mig. :P)
 
Jag hann se Ann-Sofie Back modevisning och här är en litet klipp av den.
 
 
 
 
 
Dom har verkligen fina kläder och väskor på NK men när jag får ett jobb och tjänar cirka 50.000:- före skatt så kanske nån dag kan jag ha råd med nånting fint och dyrt.
Lunch och Trädgårdsloppis.
24:e Augusti 2014.
 
Igår var jag i Nacka forum och åt lunch med Andreas, Johanna och deras småttingar Luna och Elliot.
Vi åt på ett ställe som heter Slice och jag beställde en jättegod Hälsotallrik medan Andreas och Johannas beställde pizzorna Don Kongoli och The Godfather. 
 
 
 
Lilla Elliot fick en pasta med köttfärs men pga han var förkyld och ville inte sitta stil i barnstolen fick Andreas äta 2/3 av den.
 
 
Han föredrog mest salladen! Tänk att Elliot kommer bli två iår, stora grabben! 
 
 
Sedan var jag på Trädgården stora loppis. Samma ställe som jag var på After Work men denna loppis är absolut ingen vanlig loppis som Myrorna eller Erikshjälpen. Inga begagnade H&M eller Kappahl plagg eller på storlek Large. Utan märkes plagg! Vissa begagnade men andra hel oanvända och med god kvalite. Kläder som trendiga ungdomar vill göra sig av med pga av deras garderober är överfulla och säljer kläderna till rena vrakpriserna!
 
(Såhär ser loppisen ut. Fotot är taget från deras facebook sida.)
 
 
 
 
Jag fyndade ganska mycket!
 
 
 
Den svarta jackan passar perfekt när vädret skiftar så mycket just nu och trenden ligger på svart och grå skala, pris: 25:-
Den gråa jackan passar bättre när det blir riktigt kallt ute, pris: 5:-
 
 
 
Den söta blusen har en hög krage med vacker spets och jag betalde endast 10:- för den.
Den korallröda halsduken: 10:-
 
 
 
Deb här klänningen verkar vara handgjord när jag kollade sömnaden och den har inget märke på sig. Passade perfekt när jag provade den hemma och betalade endast: 5:-
 
 
 
Den här vita blusen kommer från H&M, en av de fåtal H&M plagg som fanns på loppisen och jag köpte den för endast: 5:-
 
Så sammanlagda summan för fem plagg och en halsduk: 60:-
 
Kan du få lika många plagg hemma på Erikshjälpen????? Knappast!
 
Och varför flesta av plaggen var så billiga? Det var inget fel på dem, inga missfärgningar eller slitage, kanske pga jag kom ditt en timme innan stängningsdags eller att jag hade bara tur. 
Visst fanns det plagg som låg mellan 50-180:- skalan men dessa var av högre märke och helt oanvända!
 
Så om man vill fynda och samtidigt hitta bra och trendiga kläder för BILLIGT pris! Trädgårdens Sommar loppis är då för dig!