Veronica Sandahl

13/11-15

18:e november 2015.

 

Ingen har kunnat vara blind eller döv över vad man hör och läser på nyheterna över vad som pågår i Europa just nu. När jag vaknade på fredag morgon och slog på tv var jag inte beredd på vad som hade hänt i Paris. Åtta terrorattacker och över hundra döda och skadade. Rädslan, paniken och all denna sorg.

Stackars människor som var där när det hände och deras familjer som nu står utan sin son, dotter, syster och bror. :-(

 Jag har följt nyheterna konstant under dom senaste dagarna och man undrar över om vi kommer drabba en terrorattack här i Sverige snart? Jag var lite nervös när jag åkte ner till Göteborg i helgas, man kunde inte veta om det kanske skulle hända något vid centralen. Och nu ska jag upp till Stockholm imorgon för ytterligare intervju, medan Säpo söker nu en misstänkt terrorist som är på flykt i Sverige. Man undrar om storstäderna är nu så säker plats att vistas i? Hela poliskåren kommer nog vaka över Stockholm och framför allt T-centralen som en hök men jag ändå lite nervös. Men vi måste fortsätta leva som vanligt, kan inte låta hoten från IS påverka oss.

 

 Jag hoppas att kriget tar slut snart och Europa kommer besegra IS snart. Väldigt snart.

mi

    

Lovecraft utställning i Gbg

15:e november 2015.

 

När man är arbetslös och försöker hitta jobb får man passa på att göra lite aktiviteter så man inte dör av leda och tråkighet.

 Under våren och hösten har jag illustrerat några scener ur H.P Lovecrafts novell "Fasan i Dunwich". Om någon undrar vem är Lovecraft så kan jag förklara kort att han är den första skräckförfattaren som skapade monster som inte var baserade på något naturligt övernaturligt som vampyrer, varulvar, häxor eller demoner. Han skapade varelser som kom långt bortifrån jorden och vår solsystem. I en helt annan dimension än oss och om de önskade kunde de med bara en liten puts från sin andedräkt förstöra vår planet och hela vintergatan på en sekund. Han skrivarstil är både lätt och svår att läsa, men hans verk har inspirerat många författare; Stephen King, Neil Gaiman, Clive Barker etc. till att skapa nya världar och monster.

 

"Fasan i Dunwich" kan inte mäta sig med hans mer populära noveller "Skuggan över Innsmouth" och "The call of Cthulhu." men den är värd bli illustrerad och när jag har så mycket tid, har jag arbetat med skapa 13 illustrationer, jobbat med texten och gjort hela paketet till en fin, liten, grafisk novell att visa upp i portfolion.

Bara en tryckt kopia så länge och inte helt komplett än.

 
 
 

Det är inte lätt när man inte är i skolan längre och kan skriva ut hur många sidor som helst för att granska textens storlek, placering och färgen på bilden, så det gäller att kolla extra noga innan man skickar in omslaget och inlagan till tryckt.  Omslaget till novellen blev precis som jag hoppades skulle vara och illustrationerna inuti den är perfekt. Men det är några små skavanker i inlagan som jag inte såg förrän jag fick boken i handen behöver fixas, men annars är jag nöjd.

 

För att passa på när järnet fortfarande är varmt är jag med nu i Lovecraft-festivalen i Göteborg med mina illustrationer. Festivalen anordnas inne i Gbg statsbibliotek, nere i deras ungdoms avdelning och illustrationerna kommer visas som bildspel uppe på en skärm under hela kommande veckan. Vernissaget började igår och  jag var där för att se utställningen som eleverna från estetiska linjerna i Gbg visade, samt min egen.

 

 

 

Det var jättekul att se bilderna på skärmen och jag fick positiv respons både från personalen som hade hand om utställningen och besökarna som kom och tittade.

 

 

 

Får inte ge upp!

10:november 2015.

 

Det är inte lätt att hitta jobb i dessa tider, framför alltid i Stockholm som jag helst vill vara men när det är brist på bostad och hög konkurrens med flera andra arbetslösa är det nästan hopplöst. Jag har varit på hel del interjuver under hösten, fler än sist jag var arbetslös under hösten och våren 2012 och det känns uppmuntrande att min kunskap inom grafisk design och mina sommararbeten som receptionist på Siviks och Rörviks camping ger frukt. Bara önskar att jag snart kan få äta grödorna av mitt slit och sökande. Som sagt är jag aktiv, VÄLDIGT aktiv sökande och jag vart på interjuver både för receptionsjobb och grafisk assistent, men tyvärr ingen napp.  Det är nog ingen fel på vare min personlighet, CV eller portfolio och jag försöker alltid visa min bästa sida, men som jag nämnde tidigare är det tuff arbetsmarknad vi har just nu. Det finns alltid någon rival så har mer erfarenhet än jag, har jobbat mer, har större kontaktnät än jag etc men det viktigaste och vilket jag fruktar är de avgörande; en fast bostad i Stockolm. Så länge jag är strandsatt i Säffle är jag dömd i förhand. Suck! Jag försöker hitta arbete i Karlstad också men det är inte så lätt när alla jobb finns i Stockholm.

 

Där finns livet! Där finns framtiden och jag vill ditt!

 

Jag får bara inte ge upp. Att jag fått chansen att komma till intervjuerna visar att det jag har fått via studierna och hårt arbete en god chans att det till slut blir ett signerad anställningskontrakt.

 

Jobbet finns där nånstans, jag får bara inte ge upp!