Veronica Sandahl

På väg till Island igen!

28:e Maj 2017.

 

Allting är nu packat och klart. Har noga valt ut tröjor, byxor, skor, bikini och jacka som både passar till klimatet och som även får plats i min resväska. För i övermorgon drar jag iväg upp till Island igen!

 

Jag har nämligen skaffat ett sommarjobb på ett hotell nära staden Höfn. Fick hjälp via Nordjobb att hitta jobbet och mitt arbete kommer att bli att hjälpa till med hotellstädning, reception och lite service i restaurangen deras. Hotellet ligger södra sidan av Island, väldigt nära havet och dessutom långt ifrån närmaste stad, men jag har tidigare jobbat mitt ute i ingenmansland så man får vänja sig. Det gäller att vara omgiven med roligt folk, ha gott om brädspel, trevliga middagar och en bra minibuss så man kan ta sig runt och se sig omkring.

 

Jag har tidigare varit på Island och vet hur jag kan navigera runt KEF flygplats, staden Reykjavik och hur jag kan fixa att ta mig till hotellet. Jag är expert hur man kan komma billigt undan via samåkning, snabbköp och bra, billiga vandrarhem. Jag kommer känna igen mig och inte bli lika vilse som förra gången men destinationen som jag åka till har jag aldrig varit. 2/3 har jag sett Island men inte resten av södra och östra sidan av landet.

 

Sedan att jag kommer jobba med lön!

 

Eftersom jag är på Island måste jag skaffa bankkort, Id, veta hur mycket jag ska skatta etc. Det kommer också ställas högre krav på mig eftersom det inte är någon volontärarbete utan ett riktigt jobb!

 

Man börjar känna sig både nervös och lite orolig. Tänker så mycket på hur det var på S Camping förra sommaren och på hotellet i Sunne. Båda gav mig ett bitter eftersmak över hur dåligt schema, dåligt kontrakt, manipulativa, taskiga chefer och folk som talar skit bakom ryggen på en kan vara. En upplevelse som jag inte vill uppleva igen, men jag måste försöka tänka mer positivt. Jag måste komma ihåg att sist jag var på Island gick allting bra. Jag träffade bra och roliga människor som jag bodde och jobbade ihop med, åkte ut på sightseeing och fick chansen att bada i en varm källa och rida på en Islandshäst. Jag vet att jag kommer åka till ett av tryggaste länderna i världen, dom mest gästvänligaste och om jag inte skulle trivas så är det bara försöka hitta ett annat jobb via Nordjobb eller åka hem.

 

 

 

Jag lovar att försöka vara mer aktiv med bloggandet när jag är där!  

 

Önskar mig lycka till!

Två veckor kvar tills jag åker!

15:e Maj 2017.

 

Gissa vad?! Den 30:e Maj, samma dag som min namnsdag är kommer jag åka upp till Island igen!

Jag har lyckats få tag på ett sommarjobb på ett Hotell på södra sidan av Island, kommer hjälpa till med reception samt städningen och jag kommer spendera hela sommaren där! Jag är så glad att få möjligheten att åka upp dit igen och dessutom få betalt för det. När jag jobbade som Workawayer så var det endast fri kost och bostad min lön. Även om jag hade ingenting emot det och bodde hos helt underbara familjer fick jag ha hela tiden koll på pengarna och inte spendera mer än nödvändigt. Jag borde faktiskt få medalj för mitt sparande!

Det var tack vare Nordjobb som jag fick hjälp att hitta jobbet. Deras åldergräns ligger mellan 18-30 år så det var sista minuten för mig och jag tror att med mina tidigare erfarenheter inom reception och service kommer vara väl till pass. Kanske finner jag ett jobb i Reykjavik till hösten? Vem vet?

 

 

 

Men det har inte varit en lätt vår för mig. Dels med jobbsökandet och även hitta praktik. Jag tackade ja till Nordjobb i slutet av Mars och det är bra att man får svar i god tid så man kan planera men också blir det drygt att vänta. Som tur är jag ganska uppfinningsrikt. Jag har ställt upp på några eventkampanjer inne på Lidl och i Coop fått in lite extracash. Ståt hårmodell i Karlstad, varit med på Säffles Vårsalong med några av min verk samt skapat nya.  

 

Men också att jag fyllde 30 år!

 

 

 

Den 12:e April fyllde jag 30 år, och jag ställde till med ett kalas i ett av Vintergatans lokaler, Hela min familj kom och firade mig med blommor, presenter och smörgås tårta! Tänk, jag kan inte fatta att jag är nu 30 år fyllda! Ska man känna sig gammal nu eller ska jag vänta med det tills jag fyller 40?

 

Under April målade jag detta konstverk. Kända siluetter och byggnader av Säffle kommun.  Verket är på 50x40 cm i akvarell och bläck så det var ibland frustrerande process att få med varenda liten detalj. Ibland kändes inte roligt alls, kändes att man inte kom någonvart men till slut var den färdig och jag är rätt nöjd med resultatet. Iden är tagen från våra gamla vykort av Säffle kommun. Det vi har är mest fotografier som föreställer Säffle från 60-70 talet, inte så speciellt roligt att köpa och posta så jag bestämde mig att göra ett nytt motiv och det blev det här!

Idag kom 10 st vykort dummies som jag beställde på Visa-Print och dom ser väldigt bra ut!

 

 

Jag tror att folk uppskattar med att det är mer handgjort och detaljerat och det är byggnader som vi alla Säfflebor känner igen. Nu gäller det att få Säffle kommuns godkännande eftersom jag har ritat upp kommunvapnet. Man vet inte om dom har strikta regler angående grafiska profiler och symboler som tillhör dem men jag tror att det går bra och jag vill försöka sälja dem inne hos ev Turistbyrån, Duse Udde, Säffle bibliotek.