Veronica Sandahl

schwarzkopf visning 2014

30:e September 2014.

 Jag borde ha bloggat direkt men jag kom hem ganska sent i går kväll efter hårvisningen och var ganska trött efter en lång dag med jobbet, sedan klippning, styling, väntning och catwalking mitt framför en stor publik!

Om jag inte har berättat det så blev jag antagen förra veckan att stå som hårmodell för en visning för företaget Schwarzkopf. Dom hade casting i förra torsdagen och jag kom med! :) 

 

Så under söndagen blev jag först färgad. Frisörerna bestämde håret skulle gå åt mer röd/lila hålet i tre olika nyanser. Två nära nyanser till hårbotten och längden och ljusare nyans till topparna, främst framifrån.

 


 
 
 
 Det var intressant att se hur dom andra modellerna fick för färger till sitt hår. Den ”Metalliska” gruppen fick nyanser mellan silver-blå-limegrön och grått. ”Undone” gruppen fick nyanser som såg mer naturligt ut, se ut som inte har färgat på ett tag och låtit utväxten växa ut. Vi i ”Boho” gruppen hamnde i mer jordnära färger; rött,mörkbrun, koppar, gyllenblont etc.
 
(Kommer återkomma hur frisyrerna såg ut för varje grupp men för vår grupp "Boho" var det den krulliga, frisiga och mycket lockiga hållet som trenden ligger åt just nu.)

Sedan med instruktionerna från våra frisörer att tvätta håret en gång, för att få bort restfärger och låta det vara orörd och dagen därefter var det dags för visningen!

 

Inne på Berns Hotell i en stort rum gjorde friöserna, makeupartisterna och stylisterna i ordning oss.

 
 
 

Vi Boho gruppen var först eftersom det tog mest för oss att få in alla spolar i håret. Det tog en stund men det gick bra. Sedan efter information hur showen kommer att vara, var det att vänta några timmar. Vi fick god lunch av hotellet och medans vi väntade fick lektioner av en koreograf över hur vi ska gå på catwalken.

 

 
 
 Som ni ser var salen som vi var i väldigt vacker! Jättetjusiga takkronor!
 
 
 
Såhär såg min makeup ut! Rödbruna toner i ögonskuggan och organgerosa på läpparna.
 

Vi visste redan innan hur våra frisyrer kommer att se ut men när de äntligen tog ut spolarna på oss fick jag en liten chock över hur lockarna satt på huvudet.

 Lockarna påminde om Samuel L. Jackson frisyr från Pulp Fiction. XD Oh gud va jag skrattade och dom andra tjejerna hade de likadant.

 

Men detta var inte vår slutgiltiga frisyr. (Puh för det!) Teamet hade bestämt att de skulle fixa våra frisyrer PÅ SCENEN.

Så när showen började på kvällen och jag och tjejerna var klara med makeupen och kläderna blev vi kallade upp på scenen. Sittande på varsin stol, med publiken framför oss fixade frisörerna våra slutgiltiga frisyrer.

Jag vet inte hur jag kände mig när alla tittade på mig? Minns att jag tittade rakt fram och hade ögonen hela tiden på en liten lampa som fanns nånstans bakom publiken. Jag sneglade ibland ner på publiken men jag vågade inte titta för länge. Jag har ingen scenskräck men att bli stylad mitt framför ett helt gäng främlingar kändes lite bisarrt. Aldrig gjort sånt förut!

 

Men från Samuel L.Jackson blev jag till Foxy Cleopatra. Rätt läckert heller hur! Aldrig haft såhär frisigt och stort förut och allt är mitt eget hår! Inga extensions!

 

 
 
 
 

När vi var klara var det dags för catwalken. Jag och tjejerna från min grupp hade repeterat innan på scenen så det gick väldigt bra. Var inte nervös alls och hade inga problem att gå i högklackat fram och tillbaka. När alla grupper var klara gick vi upp på scenen för visa oss en sista gång och fick applåder av publiken.

 Sedan var det över! Som tack över att vi ställde upp som modeller fick vi alla en varsin påse med hårprodukter av märket Schwarzkoph.

 

Och såhär ser min frisyr ut idag! Hade den på jobbet och alla tyckte att det var väldigt snyggt! Jag fixade till den lite med snedbena och kammade ut så det blev lite längre och inte lika puffigt som igår. Den röda färgen lyser väldigt vackert när solen skiner på håret. 

 

 
 
 
 
Såhär såg mina dagar ut som hårmodell! Undrar när det ska bli nästa gång? :) 

 

Hösten är här!

22:e September 2014.

 Nu har kylan och regnet kommit in över Stockholm. De är kallt å rått och jag längtar tillbaka till den härliga värmen vi har haft under nästan hela augusti och september. Det var soligt, lagom temperatur och parken vid Humlegården var så fin när jag tog kort på den häromdan. Nu känns som allting är grått, kallt och trist. Vart är solen!

 

 

Nu måste jag visa mina senaste fynd som jag har hittat i Stockholm. Tack vare alla vintage butiker som finns i nästa varje gathörn i Odenplan är jag nu väldigt förtjust att kolla runt och hitta fynd där!

 

 
 

Du kan faktiskt hitta allt möjligt roligt i dom här butikerna!

Dom är inte alls som H&M, Kappahl och Vila som säljer kläder med begränsad hållbarhet. Kläderna som de säljer är snygga men tyvärr är flesta av dem i dålig kvalitet och blir lätt slitna efter ett tag. Vintage kläder som är gjorda under 50,60,70 och 80-talet har en helt annan kvalité och stil. Man märker direkt i tyget och hur det är sydda att de har en mer bättre hållbarhet än vanliga plagg. Också flesta av dem är mer unika i sin stil och sömnad och att gå in i en sån butik är mycket roligare än att gå till en vanlig butik. De är som att kliva in i en annan värld

 

.

 För en vecka sedan fann jag den har underbara jackan inne på Lottas Vintage i Odenplan. Den hade nyss kommit in till butiken och när jag såg den blev jag förälskad direkt. Jackan är från 80-talet trodde expediten men den är knappt sliten, sammeten är fortfarande fin och sömnaden och paljetterna som sitter på den är fortfarande intakt. Jag bestämde mig direkt att jag skulle ha den, tror att jag aldrig haft en sån finare jacka än den.

 

 

Mitt andra fynd är fin handväska från Beyond Retro på Drottningatan. Jag tyckte genast om färgen och fastheten på väskan men också den hjärtformade spännet på den passade väldigt bra med jackan.

 

 

Man får passa på att fynda när man ändå här i Sthlm! Men jag tror att det kanske dags att hitta lite varmare plagg, kanske en skön mössa och vantar nu när det börjar bli så kallt.

Confetti festen

19:e September 2014.

 

Igår var det After Work igen på Trädgården. Men den här gången var de med kombination av eventet ”Festen-Confetti” som hade sin lilla festival igår. Alla som jobbade eller studerade inom grafisk design,konst, dator, teknik och allting som har med Media att göra var välkomna ditt och festa och ha roligt.

Man fick först skriva in sig på en lista på internet för att kunna komma in i festivalen men jag undrar hur arrangörerna tänkte när funderade på hur många de skulle bjuda in?

När man kom ditt vid sjutiden var det jättttttteeeellåååånnggg kö in till Trädgården. Så lång att det tog cirka tjugo minuter (Visserligen inte så lång tid om man jämför med längden.) innan man kom in och sedan om man ville ha nånting att äta, spela pingis eller ta en glas öl vad det såklart kö där också.

 

 

 
 
 
 

Men det var de värt! Mycket folk men de var mysig stämning, vi lyssnade på musik och hade de bara gött!