Veronica Sandahl

Avslutningen...

 

23:e Maj 2011.

I fredags var de skolavslutning!

Efter den lyckade Mexico festen som vi hade i torsdags med goda drinkar, god mat, roligt folk och jättesnygga Pinatas, hade vi skolavslutning direkt dagen efter inne i skolans samlingssal. Trots att några av oss var lite trötta efter nattens nöjen, var alla finklädda och samlade och sjöng den traditionella ”Den blomstertid nu kommer” med full rulle. Sedan var det Diplom utdelning som bevisar att man har fullföljt sin utbildning och fick skaka hand med lärarna. Några fick jättefina stipendier för gott arbete och hög ambition i sitt arbete och jag säger grattis till er allihopa!  

Det är kul att sluta skolan och ta långt sommarlov, men jag känner mig alltid lite ledsen när avslutningsdagen är slut och alla skiljs åt. Tvåorna kommer att skiljas och gå helt olika vägar, många av dem kommer att börja på konst eller design högskolor till hösten och kanske kommer vi att ses igen i framtiden…eller inte.Det är några tvåor som jag har umgåtts med under terminen som jag kommer verkligen att sakna; ni har både inspirerat och uppmuntrat mig under mitt konstskapande och ni har vart jätteroliga att umgås med.
Detsamma gäller några ettor som har valt att skippa tvåan och tänker börja jobba eller redan kommit in på högskola eller funderar på att börja i annan skola.  Jag önskar er all lycka i världen att det ska gå bra för er, några hann jag säga ett stort adjö och ge en stor kram innan i skildes åt, andra fick jag inte möjligheten pga. ni åkte hem så fort. Men jag hoppas verkligen att vi ses igen under sommaren eller att ni kanske ångar er och kommer tillbaka till hösten ;) . 


Jag vill önska Er lycka till och hålla tummarna. Ni ska veta att jag kommer att sakna Er mycket och det kommer att bli tomt utan er när skolan börjar!Ha nu en riktigt skön sommar allihopa och ni som väljer att gå tvåan till hösten, vi ses! :)Imorn är det fest!

 

 

18:e Maj 2011.

Nu är det bara två dagar kvar till avslutningen, två dagar tills alla får sina Diplom, stipendium och sedan skiljs åt och åker hem till sina egna. En del kommer man att se igen till hösten då vi många av oss börjar tvåan, andra tyvärr inte förutom facebook och kanske i tidningar  ;).Imorgon kommer det att vara avslutningsfest inne i Konsthallen och vi ettor har fått ansvaret att förbereda, dekorera och laga maten till festen. Tvåorna hade stått svars till julfesten  så den här gången är det vår tur. Temat för festen är ”Mexico” och jag tillhör matgruppen tillsammans med ; Angelica F, Linda, Julia och Thomas. Vårt ansvar är att bestämma vad för slags mat vi ska ha, handla in och tillaga det. Det är rätt lätt att bestämma vilken mat som passar till temat (gissa vad ;P)  men med tanke på att vi är cirka 50 pers blev det väldigt mycket att handla in. Men Skolan står för kostnaden. Igår var vi på Torp och handlade all mat och idag stektes och bakades de första rätterna inför festen (hemma hos Angelica och Linda). Det blev mycket hackande, skärande, vispning och stekning men det gick bra! Ingen skärde av sig fingret förutom någon fick lite näsblod av lök skalandet  ;)!Men under de senaste två veckorna har jag, Angelica F och Linda arbetat hårt och flitigt med att bygga upp fem st stora Pinatas figurer som vi ska använda under kvällens underhållning.En Pinata är en färgglad figur innehållande presenter, godis eller frukter. Den hängs oftast från ett träd eller tak och folk iförda med ögonbindlar ska en i taget försöka slå sönder Pinatan med hjälp av en ex brännbolls trä för att på så sätt få ta del av dess innehåll. Dess material är gjort av antingen halm, papier-maché eller lera, material som är lätt att slå sönder.

Jag tycker nu att det är lite tråkigt att vi ska slå sönder dessa Pinatas som vi har ägnat så mycket tid att göra inordning! Dom blev så fina tycker jag!

Kanske man kan avvara en som minne?  


P.S Den blå Pinatasen och den röda med svart nos har jag själv byggt upp och målat :)

Pinata


Pinata ne 2två pinatas

Besök till Louisiana

 

 

Besök till Louisiana

12:e Maj 2011.

I tisdags hade vi endags utflykt till Danmark och besökte Muséeparken Louisiana. Färden ditt från Gerlesborg till Helsingborg tog längst tid att åka, cirka 4.50 timme med fika-stopp på vägen. Sedan tjugo minuter med färjan till Helsingör och sedan 10 minuter att komma till Louisiana.mot helsingör


Museet är nog det mest vackraste platsen jag har besökt.  Baksidan av huset (som är en herrgård.) har helt underbar utsikt mot havet och på högra sidan av huset har de en väldigt vacker park med promenad stig, träd med hängande grenar och en konstgjord liten sjö. Parken fick mig tänka lite på Alice I Underlandet, dvs Första scenerna av  den tecknande filmen.  
parken


Havet

Utställningar som vi gick besökte var superkonstnären Picassos  ”Peace and Freedom” tavlor, David Hockney stilleben verk i Ipad och Al Taylors stillrena grafikteckningar på vanligt papper.Här stod de på informationsbladet om Picassos utställning:”Picasso, the most famoust artist of the 20th century, is well known för his uninhibited vitality and his unfailing ability to renew visual art. But he did not only react to his own emotions- he also reacted to the world around him and not least to the political events of the age. Picasso: Peace and Freedom focuses on this original artists ability to interpret and transform the history of the 20 th century and thus enter- with almost uncontrollable energy, into his own.”På vägen hem passade vi alla på att shoppa lite taxfree vin, öl och godis på färjan. I vilket inte var så lätt med tanke på att vi hade bara tjugo minuter på oss att välja, stå i en lång kö, köpa en varmkorv (man var svinhungrig.) och rusa ner till bussen innan vi var i hamn.

ett verk av någonJag vet inte hur vädret upp i Värmland ligger nu men här nere vid kusten har nu rena sommaren! Gött va!

 

Ett bra tips: Ta med er mackor och fika om ni åker ner till Louisiana! Maten där är svindyr! 79 danska kronor på en vanlig Macka! Nä nä! jag och parken