Veronica Sandahl

Magic Moments <3

22:e december 2013.

 

Jag är nu hemma i min gamla hemstad Säffle igen och är nu äntligen fri från alla läxor och uppgifter som vi har haft under hela terminen.

 

Det har varit en tuff och intensiv termin här på skolan! I början fick vi små uppgifter som vi lätt fixade och hade inga problem med.

 

Men under november och december har vi kämpat och slitit dygnet runt för att hinna färdigt med alla våra slutuppgifter.

 

Efter vårt lilla break med bowling och karaoke förr förra veckan, gick jag och klassen tillbaka till data salarna igen och påbörjade med vårt sista arbete; att ta hand om manusförfattarnas texter "Magic Moments" och göra det till en bok innan jul-lovet.

 

”Magic Moments” heter boken, handlar manusförfattarnas ”magic moments” dvs. ögonblick i deras liv som de aldrig har glömt och interjuver med deras förebilder; manusförfattare, regissörer, skribenter etc.

 

Vår uppgift var att göra omslaget, inlagan och layouten till texterna.

 

Och det var verkligen en tuff uppgift!

 

Manusförfattarna hade skrivit texterna väldigt olika. En del hade bra struktur i sin presentation, Magic Moments och intervju, men andra hade blandat ihop dessa teman eller kört sin egen stil. Ex presentationen och Magic Moment var allt i ett och ibland var intervjun skriven mer som reflektion eller faktaform, och vissa skrev flera sidor och andra bara få rader.

 

Inte lätt alls i början att komma på en bra struktur hur bokens inlaga skulle se ut när texterna var så olika och dessutom tillsammans med bilder och foton som författarna ville ha med (Som några hade ganska dålig bildkvalite.) inom två veckor!

Har aldrig gjort en bok till någon förut så var jag först lite skrajsen hur jag skulle börja. Det var så mycket text och så många bilder och så lite tid.

 

Men med hård disciplin och bestämdhet satt jag dag och natt under de två veckorna framför skolans Mac och arbetade med boken! Inte bara jag, hela klassen arbetade hårt för att hinna färdigt.

 

Ibland hände det att programmet Indesign (som vi arbetade med.) krånglade och man förlorade det man hade arbetat under den senaste timmen eller dygnet och man fick börja om på nytt. Inte roligt alls kan jag säga! Ibland krånglade skrivaren. Ibland kom Manusförfattarna med sista minuten texter eller rättelser, Ibland kom tvivel över om man gör rätt eller fel med texten? Ser layouten, typsnittet eller bilden bra ut eller har man gjort helt fel?!

 

Ibland hade vi en mysig pizza stund inne i skolan matsal på kvällen och bara hade det lite gött.

 

Jag känner nu i mitt trötta huvud hur mycket energi som har gått åt att göra klart boken! Det har varit stunder som man har känt ”Nä, nu ger jag upp! De går inte!” eller ”Jag orkar inte” eller vill bara få gå och lägga sig och sova. Men jag har bet ihop och fortsatte!   

 

 

 

Men I torsdags fick jag boken äntligen klart och under redovisningen samma dag fick jag utmärkta betyg av lärarna för bokens form och layout och berömde min utveckling jag har gjort under terminen.

 

 

 
 

Det var så underbart att höra!  :-D Efter all slit man har gjort och känna att det har lönats sig att vara stark!  

 

Och nu i fredags gjorde jag klart de sista hemuppgifterna ”Plazan” och ”Pysseluppslaget” och nu kan jag äntligen andas ut och vila och njuta av jul-lovet.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bowling+Praktik= YES

11:e December 2013.

 

Den bästa medicinen efter hårt arbete med Öletiketterna är; Bowling, Tacos och Karaoke.

 

 

I fredags var jag och klassen nere i Sunnes Bowlinghall å bowlade och åt tacos. Tacosen var jättegott och så billigt! 59:- för buffen+dricka som Vin, Öl, Cider eller alkoholfritt. Suveränt!

 

 

 

 

 

Efteråt delade vi upp oss i lag och spelade en runda inne i deras hall. Det var ett tag sen jag spelade bowling men det gick bra! Mitt lag vann!

 

Och som pricken över i:et åkte vi ner till City Pizzeria och sjöng gamla och nya, klassiker och guilty pleasure låtar med högsta volym på deras karaoke box. Jag har ingen sångröst men det struntade jag fullkomligt i! Alla var med och det var så himla roligt att alla sjöng tillsammans till Håkan Hellström, Kylie Minogue och Maroon 5!

 

 

 

 

 

 

Det var så himla gött att ha lite roligt och inte tänka på läxor alls för en gång skull! Det har bara varit plugg, plugg och plugg under de senaste veckorna. Tidiga mornar och långa kvällar och med trött huvud på slutet.

 

Vi har nu bara en sista uppgift kvar innan vi tar Julov!

 

Att göra en bok till Manusförfattarnas texter ”Magic Moments”. Att göra framsidan, förlagan, inlagan, layouten etc. innan tors 19:e december.  Det är mycket att göra för det är mycket detaljer som ska fixas och jag måste också hinna med att göra klart Lukas uppgifter innan man tar lov.

 

Men jag ska klara det!    

 

En annan sak också! Jag har fått praktikplats!  Jag är välkommen att se och hjälpa till hos Aztek Design AB i Årjäng under min period i januari! Ni kan inte ana hur glad och lättnad jag är! Man kan inte få bättre julklapp!  

 

Jag ber om ursäkt att jag inte har bloggat det här tidigare men min laddare till laptoppen blev trasig under helgen så jag har inte kunnat använda datorn förrän nu.

Praktikplats sökes!!!

 

5:e december 2013.

 

Praktikplats sökes inom Design, Tryckeri och Reklam. Söker inom Värmland, Dalsland och Stockholm.  Perioden är v 2-5 under Januari 2014.

 Mycket brådskande, behöver ett svar så snart som möjligt!  

    

Jag har sedan i början av oktober sökt med ljus och lykta efter plats att få praktisera och se hur man jobbar inom reklam, tryckeri eller grafisk formgivning. Men trots mina ansträngningar har jag inte hitta någon som vill ta emot mig! Vi är nu i början av december och jag är nu ganska desperat!

 

Jag trodde det skulle vara lätt att hitta en plats inom Värmland, framför allt i Karlstad.             Tänkte praktiskt och förnuftig att praktisera på ett företag inom Värmland eftersom det är så kort tid. Bara fyra veckor! Att starta första perioden i Karlstad och pendla emellan trodde jag skulle vara en god början.

 

Men jag har mailat, ringt och besökt nästan alla företag i Karlstad. Kollat med företagen i Åmål, Hammarö, Årjäng, Kil och Kristinehamn. Men resultatet; Ingen napp någonstans! Jag har varit på några interjuver i Karlstad men resultatet blev detsamma där också.

 

 Det svar jag har fått var antingen arbetsbrist, tidsbrist, för litet företag, har redan praktikant eller jag behöver mer erfarenhet och bättre portfolio.  

 

Jovisst! Jag kanske behöver mer erfarenhet och bättre portfolio men jag har bara varit i skolan i cirka tre månader! Det är inte lätt att bygga upp en bra portfolio under den korta tiden! Dessutom  haft mycket läxor att ta hand om!

 

Jag önskar att perioden kunde ha varit senare typ i April eller Maj! Då kunde man ha varit mer förberedd.  Men det är inte jag som har bestämt att praktikperioden ska vara i början av januari och precis efter nyår! Så himla dumt!

 

Jag ska nu försöka hitta nåt företag i Stockholm men jag vill helst vara i Värmland!

 

 

 

Därför frågar er jag som läser detta blogginlägg; Jobbar du eller känner du kanske någon som jobbar på ett företag inom Design, Reklam, Förlag eller Tryckeri som vill och kan ta emot mig som sin praktikant i fyra veckor under januari månad?

 

Har bara studerat tre månader på Broby och den lilla portfolio jag har kan man se på bloggen.              

 

Men jag har stor kunskap och erfarenhet att teckna och måla.  Jag är duktig på allting som har med färg och form att göra; Olja, akryl, akvarell, tusch och digitalt. Jag har ställt ut på salonger, både separat och i grupp och även studerat två år på konstskolan Gerlesborgs i Bohuslän.

 

Detta är vad jag kan erbjuda! En ambitiös, målmedveten, konstnärlig och mycket trevlig tjej som vill få chansen att se hur det är att jobba inom reklam och formgivning.

 

 

Snälla! Ge mig ett JA!!!  Jag är så trött på att bara få NEJ,NEJ och NEJ  hela tiden!