1 Läs mer >>
19:e Mars 2014.
 

Ber hemskt mycket om ursäkt att jag har dröjt att berätta resten av min studie resa till sthlm. En vecka har gått sedan vi var där och det har hänt mycket under skolan och helgen (Mammas födelsedag) så jag varken haft tid eller ork att blogga klart den.

Men nu har jag tid!

Under vår sista dag i Sthlm var vi på Cap & Design mässan och lyssnade på olika föreläsare som jobbar inom Medie och Grafisk Design branschen.

Cap & Design är en tidning som handlar om grafisk design och teknik. Tidningen visar fram olika grafiker och designers, ger tips, verktyg och idéer för oss färska studenter och professionella formgivare, för deras mässa hade de bjudit in välkända formgivare som delade med sig av vad de arbetar med, sina erfarenheter och inspirationer under mässan.

 

 

Förläsarna var Magnus Berg och Fredrik Öst från byrån SNASK.

Stefania Malmsten som är grundare till tidningarna Pop och Bibel på 90-talet och jobbar just nu som creative director för tidningen Rodeo.                   

 Matthijs De Jongh från byrån KesselsKramer i Amsterdam. KesselsKramer är en agentur som är kända för att marknadsfört ”Hans Brinker Budget Hotel”, Europas värsta hotell och hotellet ”CitizenM”.

Sedan Martin Kann som är creative director på byrån Rethink i Köpenhamn och är känd bland annat ha skapat omslagen till Bob Hunds skivor.

Alla föreläsningarna jätteroliga att höra! Främst var företagens Kesselskramer och SNASK informatörer! Deras attityd att designa och arbeta är så bisarr och kreativt. Det verkar som att deras vardag på byråerna består endast att ha roligt, skratta och dra linan ut!

 

 

 

 

Under föreläsningarna fick vi också äran att se hur teckning av en Fenix fågel, skapas av Therese Larsson  under realtid och i programmet photoshop komma till liv framför oss på big screen. Hela processen att se den från enkel skiss till färger, skiftningar, skuggor, detaljer av fjädrar och eld var helt fantastisk!

 

 

 

 

Det var underbart att se någon som är passionerad att måla fantasy och följa sin egen stil. När jag gick i Gerlesborg var sån konst tabu! Det skulle vara samtidskonst, modernt och diffust. 

 

Det var en jättebra mässa! Bara synd att vi fick rusa till bussen direkt efter den var slut kl fem å fara hemåt igen! Man hade velat mingla och prata med föreläsarna lite men busschauffören hade väldigt bråttom!

Cap & Design Mässan

0 Läs mer >>
17:e Mars 2014.
 
Här kommer filmen som vi gjorde under Erik Eriksson lektion.
Månen tur och retur av Mig, Maria, Lina, Lena och Julia !
 
 

Futurahttp://vimeo.com/89238406">Futura> from Lena'>http://vimeo.com/user22932945">Lena Anna B. on Vimeo.https://vimeo.com">Vimeo.>

Månen Tur och Retur

0 Läs mer >>

15:e Mars 2014.

Jag måste göra en liten avbryt av min Sthlm resa och visa fram lite fina bilder av min mamma Ullas födelsedags fest som vi hade inne på Syltoppen igår.

 

Igår fyllde hon 50 år och till det hade vi ett jättekalas med god buffé, potatisgratäng, vin, tårta och mycket Bugg och Foxtrot uppe på dansgolvet. 

 

Som ni ser fick hon många fina blommor och presenter!

Av mig och Angelica fick hon jättefint silverhalsband och örhängen i formen av små hjärtan och från hennes vänner Ann-Louise och Linda fick hon ett album med innehållande sköjiga foton på mamma och dem.      Albumet var så himla fin! Fotona hade placerats med glitter, blommor och små stenar runt om och tillsammans med lite roliga texter som de hade skrivit. Mamma blev så rörd att hon började gråta. <3

 

Festen blev mycket lyckad och vi alla hade jätteroligt! Det var skönt att komma hem lite å att fira hennes födelsedag å träffa familjen igen. Jag hade inte sett dem sedan jag kom tillbaka till Sunne efter praktiken.

 

Jag haft göra i skolan ganska mycket och nu i tors och fredags hade vi kurs med Erik Eriksson igen. Denna gång gjorde vi filmpresentationer av olika typsnitt som finns i median. I grupper hade vi ett dygn på oss att göra en film av ett typsnitt, att visa fram vad den representerar för slags stil, tema och historia.

Min grupp valde typsnittet Futura och vi gjorde en stopmotion film till den med temat rymden!

Fick rätt bra kritik av den från Erik och klassen gillade den! Kommer visa den i nästa blogg så ni kan se hur den ser ut.  :-)

 

Grattis i efterskott Mamma!

Älskar dig!

Grattis mamsen!

0 Läs mer >>

 12:e Mars 2014.

 

Har nyss kommit hem från skolan. Har mycket att läxor och uppsatser att göras och imorgon kommer våra kära Erik Ericsson tillbaka och har lektion med oss under tors och fredag.

 

På fredag åker jag hem till Säffle för att firas mammas födelsedag! Hon fyller 50 år och vi ska fira med ett stort kalas och det får man inte missa!

 

 

Under måndagen och tisdagen var jag och klassen i Stockholm på studiebesök på företagen Inceo och Oriflame och deltog i CAP Design mässan!

 

Vi åkte från Sunne med bussen vid nio tiden på morgonen och det tog fem timmar tills nådde vår destination. Låååånnnggg resa och vädret var sisådär; mulet och regnigt.

 

Inceo var vårt första studiebesök. Företaget specialiserar för all sorts marknadskommunikation; kampanjidéer, reklambyråproduktion, offset- och digitaltryck.  Det vill säja de tar hand om nästa alla filmaffischer man har sett; Games of Thrones, Constantine, Happy Feat etc.

 

 

De visade runt oss i deras tryckeri och den ganska stor! Stora rum och många maskiner som tryckte ut flera reklamblad och tidningar i sekunden,som sedan buntas ihop och placeras i stora högar.  Vi fick se några exempel på kvalitéer av olika affischer som de gör; affischer med special tryck i guld eller silver, lackerat eller vis pappers kvalité och storlek. Det var intressant att se men ljudet var väldigt högt och bullrigt därinne!

 

 

Efteråt begav vi oss till Långholmens Hotell och Vandrarhem i Södermalm och checkade in.

 

Långholmen var tidigare ett fängelse som byggdes på 1840-talet och stängdes år 1975. Den nyrenoverades och blev till ett mysigt Hotell och Vandrarhem istället. När man skulle leta efter sin dörr var först som att gå igenom en liten labyrint; trapporna och korridorerna var många, långa, smala och nästan ändlösa.

 
 

 

Men cellerna var hur mysiga som helst! Fräscht, enkelt och praktiskt men jag undrar hur dessa celler och bygganden såg ut och upplevdes för hundra år sedan? Med knapp elektricitet eller ingen el alls, ingen värme, tunna filtar, dålig mat och ingen dusch. Brrr va hemsk och klaustrofobisk!

 

Resten av dagen hade vi ledigt! Jag och några tjejer i klassen gick runt i centrum och shoppade. Det blev några fina fynd och senare gick vi alla till puben ”Gröna Jägaren” och åt god mat! Jag tog en Kalvculotte med pomesfrites och lökringar och jag  är ledsen att jag inte har bättre bild! Var så hungrig att jag började äta den direkt! Efter maten stack vi till annan pub och hade trevlig stund med resten av klassen och också med eleverna från Visuell programmet som också var på skolresa.

 

 

På morgonen dagen efter fick vi gå upp ganska tidigt för att hinna med nästa studiebesök; Oriflame!

 

CÙNG ORIFLAME CHĂM SÓC BẠN

 

Jag tror säkert att alla känner till märket! Företaget säljer smink och hudvårdsprodukter och har som fokus i direktförsäljning av sina produkter. Dom har ingen butik utan man sänder ut kataloger som kommer ut var fjärde vecka och  använder reklam, marknadsföring och telefonförsäljning istället. Det blev mest presentation, berättade vad de gjorde, hur deras affärside ser ut, vilka som arbetar på företaget och deras mål. Men det blev ingen rundvandring! Ingen visning av hur deras innersta lokaler, kontor och eller ens deras tryckeri ser ut!

Synd! Det hade jag väldigt gärna vilja se!

 

Updaterar mer imorn om CAP DESIGN MÄSSA! God natt!

Studiebesök i Sthlm

1 Läs mer >>

3:e Mars 2014.

 

Har nu under februari startat upp träningen igen på Klubb Elva här i Sunne.

 

Klubb Elva är ett träningsgym där du kan både gymma och gå på grupp-träning. Man kan välja att vara med på Spinning/RPM där du cyklar till väldigt intensiv musik. Bodypump där fokusen ligger på tyngdlyftning. BodyAttack där du tränar mycket kondition och uthållighet. BodyBalance, en blandning av Yoga, Thai chi och Pilates. Bodystep där du tränar att kliva upp och ner på höj låda. Och Sh`bam där dansen och rytmen ligger i fokus.

 

Jag har testat på samtliga pass och för mig är Bodyattack och Spinning mina favoriter. Sedan är det väldigt skönt att köra cross-trainern och löpbandet.

 

Och det bästa är att gymmet är öppet alla dagar i veckan! Det är bara att gå ditt när du känner för det och har tid!

logo

 

Det är dyrt att gå där! Det är obligatoriskt att man ska binda sig i minst 6 månader, ej per månad där. Men jag är student så jag har lite billigare och jag fick köpa en klasskamrats gymkort som bara hade tre månader kvar och fick den registrerad i mitt namn på Klubb Elva. (Vi frågade för säkerhet skull om det gick bra och det gjorde det.)

 

Fick efter första passet (Body Pump.) träningsvärk i cirka 4 dagar innan de gick över. :P Så går det när man sitter stilla framför datorn för mycket!

 

Det känns så gött att träna! Känner att man orkar mer och får mer energi! Nu gäller det att hålla kvar den när vi får mer att göra under andra terminen här på skolan.

Klubb Elva