Veronica Sandahl

Cap & Design Mässan
19:e Mars 2014.
 

Ber hemskt mycket om ursäkt att jag har dröjt att berätta resten av min studie resa till sthlm. En vecka har gått sedan vi var där och det har hänt mycket under skolan och helgen (Mammas födelsedag) så jag varken haft tid eller ork att blogga klart den.

Men nu har jag tid!

Under vår sista dag i Sthlm var vi på Cap & Design mässan och lyssnade på olika föreläsare som jobbar inom Medie och Grafisk Design branschen.

Cap & Design är en tidning som handlar om grafisk design och teknik. Tidningen visar fram olika grafiker och designers, ger tips, verktyg och idéer för oss färska studenter och professionella formgivare, för deras mässa hade de bjudit in välkända formgivare som delade med sig av vad de arbetar med, sina erfarenheter och inspirationer under mässan.

 

 

Förläsarna var Magnus Berg och Fredrik Öst från byrån SNASK.

Stefania Malmsten som är grundare till tidningarna Pop och Bibel på 90-talet och jobbar just nu som creative director för tidningen Rodeo.                   

 Matthijs De Jongh från byrån KesselsKramer i Amsterdam. KesselsKramer är en agentur som är kända för att marknadsfört ”Hans Brinker Budget Hotel”, Europas värsta hotell och hotellet ”CitizenM”.

Sedan Martin Kann som är creative director på byrån Rethink i Köpenhamn och är känd bland annat ha skapat omslagen till Bob Hunds skivor.

Alla föreläsningarna jätteroliga att höra! Främst var företagens Kesselskramer och SNASK informatörer! Deras attityd att designa och arbeta är så bisarr och kreativt. Det verkar som att deras vardag på byråerna består endast att ha roligt, skratta och dra linan ut!

 

 

 

 

Under föreläsningarna fick vi också äran att se hur teckning av en Fenix fågel, skapas av Therese Larsson  under realtid och i programmet photoshop komma till liv framför oss på big screen. Hela processen att se den från enkel skiss till färger, skiftningar, skuggor, detaljer av fjädrar och eld var helt fantastisk!

 

 

 

 

Det var underbart att se någon som är passionerad att måla fantasy och följa sin egen stil. När jag gick i Gerlesborg var sån konst tabu! Det skulle vara samtidskonst, modernt och diffust. 

 

Det var en jättebra mässa! Bara synd att vi fick rusa till bussen direkt efter den var slut kl fem å fara hemåt igen! Man hade velat mingla och prata med föreläsarna lite men busschauffören hade väldigt bråttom!

Månen Tur och Retur
17:e Mars 2014.
 
Här kommer filmen som vi gjorde under Erik Eriksson lektion.
Månen tur och retur av Mig, Maria, Lina, Lena och Julia !
 
 
Grattis mamsen!

15:e Mars 2014.

Jag måste göra en liten avbryt av min Sthlm resa och visa fram lite fina bilder av min mamma Ullas födelsedags fest som vi hade inne på Syltoppen igår.

 

Igår fyllde hon 50 år och till det hade vi ett jättekalas med god buffé, potatisgratäng, vin, tårta och mycket Bugg och Foxtrot uppe på dansgolvet. 

 

Som ni ser fick hon många fina blommor och presenter!

Av mig och Angelica fick hon jättefint silverhalsband och örhängen i formen av små hjärtan och från hennes vänner Ann-Louise och Linda fick hon ett album med innehållande sköjiga foton på mamma och dem.      Albumet var så himla fin! Fotona hade placerats med glitter, blommor och små stenar runt om och tillsammans med lite roliga texter som de hade skrivit. Mamma blev så rörd att hon började gråta. <3

 

Festen blev mycket lyckad och vi alla hade jätteroligt! Det var skönt att komma hem lite å att fira hennes födelsedag å träffa familjen igen. Jag hade inte sett dem sedan jag kom tillbaka till Sunne efter praktiken.

 

Jag haft göra i skolan ganska mycket och nu i tors och fredags hade vi kurs med Erik Eriksson igen. Denna gång gjorde vi filmpresentationer av olika typsnitt som finns i median. I grupper hade vi ett dygn på oss att göra en film av ett typsnitt, att visa fram vad den representerar för slags stil, tema och historia.

Min grupp valde typsnittet Futura och vi gjorde en stopmotion film till den med temat rymden!

Fick rätt bra kritik av den från Erik och klassen gillade den! Kommer visa den i nästa blogg så ni kan se hur den ser ut.  :-)

 

Grattis i efterskott Mamma!

Älskar dig!