Veronica Sandahl

Cirkeln och Italiensk afton

25:e februari 2015.

 Tänk att det har nu gått två och halv vecka sedan jag kom hit till Sthlm och började på The Studio. Det är ibland mycket att göra på företaget; fotografering ute på stan, bildredigering, hämta tyg och pappers prover, skapa små bildpresentationer och vara med på mötena. Från kl 9-17:30 är jag på företaget så man hinner inte direkt gå ut på stan och shoppa lite, men jag hinner med att gå på Sats passen så jag får lite motion och styrka. Känner att jag behöver träna skuldrorna lite mer, hukar ibland för mycket när jag sitter framför datorn hela dagarna.

Förra veckan var jag Hanna och systrarna Julia och Ella J på bio och såg Cirkeln. Det är en svensk fantasy film som handlar om sex tjejer som plötsligt upptäckter att de är häxor och besitter magiska krafter. Filmen var väldigt bra och jag har god lust att börja läsa böckerna. Får ta en titt på statsbiblioteket eller i bokhandeln. Ganska skönt att se en svensk film som inte är en thriller eller polis drama. Det har vi redan för mycket av.

 
 
 

Om jag inte har nämnt det tidigare brukar vi ha ibland lite fika på The Studio,och nu i fredags hade vi en liten Italiensk afton med kex, oliver och lite vin för att säga adjö till Mia som  avslutade sin sista praktikvecka hos oss. Lite synd att hon skulle sluta nu, hon var väldigt roligt att prata med men lycka till med examenarbetet! :-)

 
 
 
 
 
 

 Under helgen tog jag lite lugnt. Hälsade på Andreas och Johanna och deras småttingar Ellliot och Luna. Vi tog oss en tur till Sickla Galleria och åt hamburgare på Texas Long Horn och en liten sväng runt gallerian. Vi köpte mest lite födelsedagspresenter åt en viss liten tös som kommer fylla ett år om cirka en månad. ;)

 
 
The Studio

17:e februari 2015.

 

Nu har det gått en och halv vecka sedan jag kom tillbaka till Stockholm och påbörjat min tredje och sista praktik på The Studio. The Studio är en byrå som sysslar mycket med grafiska profiler och design åt olika kunder. Några av deras största är Vete-katten, Verso och klädföretaget H&M.

 

 

Jag blev så glad när jag fick veta att jag skulle få praktisera där. Tidigare var jag på Vulkan och Berghs förlag och där fick jag arbeta mer med att formge omslag och inlagor till olika böcker och skriva recensioner till olika manusskrift. Mycket textformatering och jag lärde mig mycket, men inte så mycket med det grafiska precis.      Kul att nu få en inblick hur The Studio arbetar och få hjälpa till med deras nuvarande och kommande projekt och Hanna R från min klass kommer också vara med under praktiken och se hur dom arbetar. :-)

Jag har nu skrivit in mig på gymmet SATS igen. Kändes så gött att testa på deras pass under hösten och låta kroppen få röra sig lite. Man sitter tyvärr för mycket framför datorn hela dagarna och jag känner att jag behöver träna upp min hållning och skuldror lite mer.

Jag kan tyvärr inte berätta så mycket vad vi gör på The Studio men jag berätta att under första veckan var det hel del frosseri av tårta och bakelser från Vete-kattens bageri. Mums mums!

 
 

Jag har förresten testat Tösses bageri världskända Wrap-Semla. Den har fått så mycket uppmärksamhet på sista tiden och eftersom jag älskar semlor var jag tvungen att testa den. Den var god men lite för mycket grädde för min smak. Praktiskt att äta den när man går utan att bli kletig. Men det tog en liten stund att få den. Det var en bra lång kö utanför bageriet så det räcker men en wrapp.

 

 
 
Examensprojeket: VLD

8:e februari 2015.

 Då var man tillbaka till Stockholm igen då. Känns roligt att vara här och imorgon kommer jag ha min första praktik dag på företaget The Studio tillsammans med min klasskamrat Hanna. Vi kommer vara där i cirka tre månader och jag hoppas att vi kommer få göra bra och spännande projekt hos dem. Det var tungt att bära all packning som jag behöver till Sthlm vistelsen. Hade en sprängfylld resväska, en likadan ryggsäck och sedan min dataväska. Tungt och jobbigt men det lyckades.

 

Den här veckan hade vi vår presentation inför hela klassen och eleverna från Visuell programmet av våra examensprojekt. Vi var sju grupper som presenterade ny design och grafisk profil åt olika företag; Intersport, Ski Sunne, Festivaler, QX, en handbok som berättar hur man förebygger stress och utbrändhet och en feminist tidning.

 Min grupp examensprojekt valde att förnya makeupföretaget Viva La Divas logga och grafiska profil. Deras logga och hemsida har för länge sedan gått ut datumet och behöver en ny image och större målgrupp. Företaget har både bra och billiga produkter och fått mycket bra recensioner av sina senaste lanseringar ex makeupkitet NUDIE, men är fortfarande osynlig och ser mest barnsligt ut så därför bestämde vi att den behövde fräschas upp.

Jag och min grupp Hanna och Ida började genast skissa upp en plan över hur företaget kunde förnya och locka fler, både yngre och äldre målgrupp att köpa deras produkter. Det var både svårt och tidskrävande att bygga upp en ny design men vårt slit och långa timmar lönade sig och här ser resultatet ut.

 
 
 
Vi ville fokusera på att deras utbud av djärva och varierande nyanser i sin ögonskuggor och nagellack ska locka dom som vill vara kreativa i sin sminkning. Inte bara lägga på vanlig bas makeup utan riktigt flippa ur, vara djärv, modig och skapa din egen stil.
Vi fick mycket beröm för projektet och jag är nöjd att vi lyckades hinna med allting.
Hemsida, Display Monter, Förpackningar, Kampanjen, Affischer, Dokumentation och Presentation. Det är mycket och tog mycket tid men vi hann. :-) Bra jobbat tjejer!