2 Läs mer >>
23:e September 2013.
 
Under den senaste veckan har vi haft kurs i "Grafisk Data" i skolan, med inriktning på ritprogrammet Adobe-Illustrator. Illustrator är en program som liknar Photo-shop ganska mycket men har mest fokusering att rita fram objekt från olika matematiska linjer och vinklar. Dvs hur man ritar fram en bild med bara hjälp av verktygen på bild-skärmen.
 
Jag har erfarenhet att måla fram bilder med hjälp av Artrage Pro 3 men detta program och sättet att tänka hur man ska rita en bild via "matematik" är en helt annan dimension!
 
Kan utrycka det såhär; Man måste vara mer noggrann att bygga upp en bild så en annan kan förstå hur den är strukturerad. Om jag tex ritar upp en bild, måste jag vara tydlig med hur själva "skelettet" är byggd. Om jag ska skicka filen till en studie/arbetskamrat och den ska fortsätta att arbeta på den, måste han/hon se hur bilden är konstruerad och inte bli förvirrad.
 
När jag först började öva på de första test-bilderna tyckte jag det var jättesvårt att följa linjerna och sätta samman dem. Det som jag  nu tycker är rena bagatellen, tyckte jag för en vecka sedan var  hur komplicerad och skitsvårt som helst. Men nu kan jag! :-)
 
Här är några av uppgifterna vi fick och som vi skulle rita upp via Illustrator:
P.S Uppgifterna var mest fokuserade på att rita av bilder från en mall, inte för hand!
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från Illustrat...

0 Läs mer >>

 

 

15:e september 2013.

En hel vecka har nu gått i skolan och man har hunnit göra ganska mycket när det gäller hemläxor, träning och biobesök.

Direkt efter jag flyttade in i lägenheten märkte jag att det är väldigt många människor som tränar och motionerar här i Sunne. Från mitt fönster ser jag folk i alla åldrar gå förbi i sportkläder och fotbollskläder. En del kör med skidstavar, andra joggar eller power-walkar.

Det finns en hel del sporthallar, träningshallar och gym här i Sunne; Hälsolänken, Hälsokällan, Selma Spas gym, Clubelva, Sunne Kraftsport och Sunnes Gymnastik förening och sedan har vi vårt privata träningspass ”Pannbandet” som skolan arrangerar och hålls i Swedbanks Sporthall.

”Pannbandet” körs de Badminton och Innebandy (Ibland Fotboll.) och när jag var där i Ons var det många i min klass och från de andra programmen samlade och hade sköj!

Det finns ett väldigt stort ambition och lust att träna och hålla kroppen välmående och i trim här!

När jag bodde i Gerlesborg var det helt omöjligt att åka till närmaste träningshall eller gym! Simhallen "Tumlaren" i Kungshamn fanns med den låg så långt bort och skolan var inte så mycket engagerad att starta upp nåt förutom konserter och föreläsningar. Många långa vägar fanns att jogga på men inte så många sportfånar i skolan tyvärr.

 

 

 

Jag och klasskamrat som heter Ellen testade ett av motionsspåren vid Sunnes Hembygdsgård under veckan. Spåret är på 2,5km men vi gjorde den två gånger och var helt suverän, man fick både utmaning och flås när man skulle förbi de rejäla upp-nedförsbackar på spåret.

Över de alla träningshallar jag nämnde ovanför testade jag på i tors Sunne Gymnastik Förenings konditionspass, inne på Fryxellska skolans gympasal. Sunnes Gym liknar ganska mycket Friskis & Svettis. De har träningen på tis och tors men de har mer varierande träningspass än Friskis&Svettis;  Aerobics, Box mix, Step&Styrka, Core, Push etc.    

Och precis som Friskis&Svettis har de fördelen att man betalar endast 300:- per termin och inget mer!

Om man inte har råd (Som jag.) att köpa en gymkort på de andra träningsklubbarna (Priset varierar men de ligger ungefär på 300:-/per månad eller 2000:-/per termin.) är Sunnes Gymnastik Förening den rätta!

Och man tar riktigt i under träningen! Jag testade i Tors CrossxMix och jag har fortfarande stela lår efter passet!

Såklart kan man också roa sig lite här i Sunne! I fredags var jag och några tjejer på bio i ”Teaterbiografen” och såg på ”Monica Z”. Biografi om Jazz-sångerskan Monica Zetterlunds liv. Filmen var underbar! Jag har hört lite av hennes låtar ex "En gång i Stockholm"  men inte varit riktig fan eller visste så mycket om henne innan, men när skådespelerskan Edda Magnason sjöng och agerade i filmen blev jag fast. De var så fina texter!

 

 

Rekommenderar starkt att ni ska se!

Sportfånar och Monica...

0 Läs mer >>

 

8:e September 2013.

Puh, igår kväll trodde jag att jag skulle förlora datorn! Efter kommit hem till Sunne igen från en fin vernissage på Säffle bibliotek, började min dator när jag satte på den att knasa. Först började den pipa högt när jag startade upp den, sedan fungerade inte tangenterna. Tangenterna på det övre skrivbordet slogs ihop sig och när jag skrev blev de helt galet och Delete knappen funkade inte. 

 Jag var jätteorolig att alla dokument och bilder som var samlade på datorn var förlorade men som tur var de intakta och idag funkar datorn som vanligt igen! (Halleluah!)

Har ingen aning om varför datorn knasade, tog inte med datorn till Säffle utan lämnade hemma i tryggt förvar. Konstigt?

 

Det har hänt ganska mycket under veckan. I tisdags var vi på ytterligare studiebesök, då till Alma Löws museum.

The Alma Löv museum drivs av konstnärerna Marc och Karin Broos. Museet är en stor ombyggd lada med flera små gallerier i och ett café, tillsammans med 16 paviljonger(Just nu är tomma på konstverk.) utspridda runt om i området som vi fick gå och titta. Självaste ägaren Marc Broos hälsade och presenterade byggnadens historia för oss och de framtida Vår-programmet på Alma Löv.

 
 

 

 

Förutom studiebesök har vi haft många roliga aktiviteter utanför skolan, brännboll, kub, mingla och ha mysigt på den populära Puben ”Köpis” som ligger i centrum av Sunne.

Men vi har också under veckan fått lite introduktion av den första kursen inom Grafisk Formgiving på skolan.

Men de bästa till sist, i fredags åkte jag tillbaka till Säffle igen och hade Vernissage av min utställning ”Digital Art” inne på Säffle Bibliotek. Med hjälp av Arne satte vi upp 11 st. digitala bilder som jag själv har skapat fram på datorn på svarta skärmar. Tillsammans med ett bildspel som visar hur jag skapar fram en bild på datorn, på en tv-skärm som jag fick låna under kvällen.

Utställningen blev jättefin!

 

 
 
 

Idag är de söndag och jag har nyss varit i skolan och gjort klart min första hemuppgift som ska lämnas in imorgon.

Gud vad tiden går fort närt man har roligt!

Alma Löv, Vernissage ...

1 Läs mer >>

 

2:e September 2013.

 

I förrgår hjälpte mamma och Arne mig att flytta in i min nya lägenhet på Arenavägen i Sunne.                               

Denna lägenhet är nog den finaste jag har haft hittills!

När jag bodde i Karlstad hyrde jag en liten lägenhet på 20 kvadrat ute på Orrholmen. I Gerlesborg hyrde jag ett vindsrum hos en gammal dam där jag fick dela kök och toalett med henne.  Sedan har jag bott under sommaren 2011,2012 och 2013 i en mysig källarrum i Gerlesborg och resten under 2012-2013 i mammas lya.

Men nu har jag äntligen en egen lägenhet igen. Alldeles för mig själv med egen kök, toalett och dusch och med perfekt läge till skolan. Trivs som fisken i vattnet!

Idag var de min första dag på Broby Grafiska. Visst var man nervös och lite spänd att börja en ny skola och träffa på nytt folk men de gick bra. Först var de introduktion inne i samlingshallen där lärarna presenterade sig. Sedan samlades vi i våra program och gick till varsitt klassrum i skolan, väl inne fick vi lite information om (Grafisk Formgivare.) schemat, vad som kommer ske under veckan och fick våra entré kort till skolans dörrar.

Därefter var de lunch och sedan kom två bussar till skolan och vi gjorde en liten åktur runt om i Sunne kommun. Den första besöket var upp till Tossebergsklätten. Vägen upp ditt var slingrig och ganska brant men bussarna klarade sig och uppe på toppen, med 343 meter över havet, hade vi en underbar utsikt.

 

 
 

När vi var klara och lyckades ta oss ner igen åkte vi till Rottneros Park och beskådade både parken och Rottneros Herrgård. Inte så långt ifrån gjorde vi en snabbvisit till Västanås teater Berättarladan.

 

 

 

Inne i teatern fick vi se hur scenen såg ut och kostymavdelningen där kostymerna från alla pjäser som har spelats upp i ladan fanns. I år är de Selma Lagerlös kända saga ”Nils Holgersson underbara resa” men tyvärr går den sista pjäsen den 7:e september och alla biljetter har sålts slut.

 

 
 

Sedan åkte vi tillbaka till skolan igen och de sista vi gjorde tillsammans var lite roliga lekar ex ballongleken, gissa namn och stafettlöpning. 

Jag är lite trött nu men jag har haft de så roligt! Jag har redan stiftat bekantskap med några tjejer i klassen och imorgon kommer vi göra ytterligare ett studiebesök; till Alma Löfs galleri.

Broby-Skolstart