Veronica Sandahl

Bilder från Illustrator
23:e September 2013.
 
Under den senaste veckan har vi haft kurs i "Grafisk Data" i skolan, med inriktning på ritprogrammet Adobe-Illustrator. Illustrator är en program som liknar Photo-shop ganska mycket men har mest fokusering att rita fram objekt från olika matematiska linjer och vinklar. Dvs hur man ritar fram en bild med bara hjälp av verktygen på bild-skärmen.
 
Jag har erfarenhet att måla fram bilder med hjälp av Artrage Pro 3 men detta program och sättet att tänka hur man ska rita en bild via "matematik" är en helt annan dimension!
 
Kan utrycka det såhär; Man måste vara mer noggrann att bygga upp en bild så en annan kan förstå hur den är strukturerad. Om jag tex ritar upp en bild, måste jag vara tydlig med hur själva "skelettet" är byggd. Om jag ska skicka filen till en studie/arbetskamrat och den ska fortsätta att arbeta på den, måste han/hon se hur bilden är konstruerad och inte bli förvirrad.
 
När jag först började öva på de första test-bilderna tyckte jag det var jättesvårt att följa linjerna och sätta samman dem. Det som jag  nu tycker är rena bagatellen, tyckte jag för en vecka sedan var  hur komplicerad och skitsvårt som helst. Men nu kan jag! :-)
 
Här är några av uppgifterna vi fick och som vi skulle rita upp via Illustrator:
P.S Uppgifterna var mest fokuserade på att rita av bilder från en mall, inte för hand!
 
 
 
 
 
 
 
Sportfånar och Monica Z

 

 

15:e september 2013.

En hel vecka har nu gått i skolan och man har hunnit göra ganska mycket när det gäller hemläxor, träning och biobesök.

Direkt efter jag flyttade in i lägenheten märkte jag att det är väldigt många människor som tränar och motionerar här i Sunne. Från mitt fönster ser jag folk i alla åldrar gå förbi i sportkläder och fotbollskläder. En del kör med skidstavar, andra joggar eller power-walkar.

Det finns en hel del sporthallar, träningshallar och gym här i Sunne; Hälsolänken, Hälsokällan, Selma Spas gym, Clubelva, Sunne Kraftsport och Sunnes Gymnastik förening och sedan har vi vårt privata träningspass ”Pannbandet” som skolan arrangerar och hålls i Swedbanks Sporthall.

”Pannbandet” körs de Badminton och Innebandy (Ibland Fotboll.) och när jag var där i Ons var det många i min klass och från de andra programmen samlade och hade sköj!

Det finns ett väldigt stort ambition och lust att träna och hålla kroppen välmående och i trim här!

När jag bodde i Gerlesborg var det helt omöjligt att åka till närmaste träningshall eller gym! Simhallen "Tumlaren" i Kungshamn fanns med den låg så långt bort och skolan var inte så mycket engagerad att starta upp nåt förutom konserter och föreläsningar. Många långa vägar fanns att jogga på men inte så många sportfånar i skolan tyvärr.

 

 

 

Jag och klasskamrat som heter Ellen testade ett av motionsspåren vid Sunnes Hembygdsgård under veckan. Spåret är på 2,5km men vi gjorde den två gånger och var helt suverän, man fick både utmaning och flås när man skulle förbi de rejäla upp-nedförsbackar på spåret.

Över de alla träningshallar jag nämnde ovanför testade jag på i tors Sunne Gymnastik Förenings konditionspass, inne på Fryxellska skolans gympasal. Sunnes Gym liknar ganska mycket Friskis & Svettis. De har träningen på tis och tors men de har mer varierande träningspass än Friskis&Svettis;  Aerobics, Box mix, Step&Styrka, Core, Push etc.    

Och precis som Friskis&Svettis har de fördelen att man betalar endast 300:- per termin och inget mer!

Om man inte har råd (Som jag.) att köpa en gymkort på de andra träningsklubbarna (Priset varierar men de ligger ungefär på 300:-/per månad eller 2000:-/per termin.) är Sunnes Gymnastik Förening den rätta!

Och man tar riktigt i under träningen! Jag testade i Tors CrossxMix och jag har fortfarande stela lår efter passet!

Såklart kan man också roa sig lite här i Sunne! I fredags var jag och några tjejer på bio i ”Teaterbiografen” och såg på ”Monica Z”. Biografi om Jazz-sångerskan Monica Zetterlunds liv. Filmen var underbar! Jag har hört lite av hennes låtar ex "En gång i Stockholm"  men inte varit riktig fan eller visste så mycket om henne innan, men när skådespelerskan Edda Magnason sjöng och agerade i filmen blev jag fast. De var så fina texter!

 

 

Rekommenderar starkt att ni ska se!

Alma Löv, Vernissage och Dator Krångel

 

8:e September 2013.

Puh, igår kväll trodde jag att jag skulle förlora datorn! Efter kommit hem till Sunne igen från en fin vernissage på Säffle bibliotek, började min dator när jag satte på den att knasa. Först började den pipa högt när jag startade upp den, sedan fungerade inte tangenterna. Tangenterna på det övre skrivbordet slogs ihop sig och när jag skrev blev de helt galet och Delete knappen funkade inte. 

 Jag var jätteorolig att alla dokument och bilder som var samlade på datorn var förlorade men som tur var de intakta och idag funkar datorn som vanligt igen! (Halleluah!)

Har ingen aning om varför datorn knasade, tog inte med datorn till Säffle utan lämnade hemma i tryggt förvar. Konstigt?

 

Det har hänt ganska mycket under veckan. I tisdags var vi på ytterligare studiebesök, då till Alma Löws museum.

The Alma Löv museum drivs av konstnärerna Marc och Karin Broos. Museet är en stor ombyggd lada med flera små gallerier i och ett café, tillsammans med 16 paviljonger(Just nu är tomma på konstverk.) utspridda runt om i området som vi fick gå och titta. Självaste ägaren Marc Broos hälsade och presenterade byggnadens historia för oss och de framtida Vår-programmet på Alma Löv.

 
 

 

 

Förutom studiebesök har vi haft många roliga aktiviteter utanför skolan, brännboll, kub, mingla och ha mysigt på den populära Puben ”Köpis” som ligger i centrum av Sunne.

Men vi har också under veckan fått lite introduktion av den första kursen inom Grafisk Formgiving på skolan.

Men de bästa till sist, i fredags åkte jag tillbaka till Säffle igen och hade Vernissage av min utställning ”Digital Art” inne på Säffle Bibliotek. Med hjälp av Arne satte vi upp 11 st. digitala bilder som jag själv har skapat fram på datorn på svarta skärmar. Tillsammans med ett bildspel som visar hur jag skapar fram en bild på datorn, på en tv-skärm som jag fick låna under kvällen.

Utställningen blev jättefin!

 

 
 
 

Idag är de söndag och jag har nyss varit i skolan och gjort klart min första hemuppgift som ska lämnas in imorgon.

Gud vad tiden går fort närt man har roligt!