Veronica Sandahl

Bebisen Elliot
17:e november 2012.
 
 
Igår var jag, Lena, Tord och Tomas på besök hemma hos  Stockholmsborna Andreas och Johanna för att titta på deras nyfödda son Elliot.
 
 
 
Den 25:e Oktober 2012 nedkom han utan några problem via kejsarsnitt. En liten krabat på 2912 g. :-)
 
 
 
Förutom en lite svullen fot (Vilket både Tomas och Andreas hade när de var bebisar och försvann bort med tiden.) är han en friskt och kry liten pöjk.
 
 
Med oss hade vi en hel del presenter till dem och lillen. Stickad tröja och mössa från mormor, bebiskläder från mamma, tjock bok av författaren Allan Edgar Poe från Tomas, julklappar från Lena och Tord som dom inte får öppna förrän till julafton och från mig en signerad barnbok av författaren/illustratören Gunilla Gärs och en jättefin akvarell målning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Samtidigt passade vi på att besöka Nacka Forum och senare på kvällen åt vi en god middag på en exklusiv pizzeria, i vilket där fick en jättegod Vitchocklad Panacotta med passionfrukt som kompensation över att jag fick min mat mycket senare än de andras. (Det hade blivit nåt missförstånd i köket.)
 
 
 
Sedan var de också kul å träffa Justin, Alita och Lotus igen! Deras jättestora och fluffiga Ragdollskatter.
 
 
 
 
Men det blev bara en endags utflykt! Vid tolvtiden idag packade vi ihop, städade snyggt efter oss i gästrummet som vi fick hyra och bar sedan hemåt igen.   Men man fick uppleva väldigt mycket på så kort tid! :-)  
 
 
Socialbidrag Nekad

 

 6:e November 2012.

Jag har nu varit arbetslös i över två månader och jag både besöker arbetsförmedlingen och Studentconsulting för att bli coachad, uppdaterad och få tips om de senaste jobben.

 

Förutom deras hemsida där alla lediga tjänster finns är Arbetsförmedlingen inte så mycket att ”Hurra” för.        Det enda de gör att bara uppdatera din profil och kontrollerar att ”du” forsätter leta. Hos bemanningsföretaget ”Studentconsulting” får jag hjälp hur jag kan snygga upp mitt CV och mitt personliga brev samt får tips hur jag ska bemöta min arbetsgivare under en Intervju.

Men pga. av min fortsatta arbetslöshet och inga andra inkomster har jag vart tvungen att besöka Socialkontoret och be om socialbidrag för mina räkningar och hyra.

 

Detta är inget skryt utan jag är den Idealiska kandidaten att få socialbidrag!

1.       Jag har absolut inga inkomster.

2.       Inga lån varken i CSN eller Mobillån.

3.       Har levat i rena svältbudgeten. En vanlig medborgare skulle inte ha kunnat överleva av min magra budget som jag hade under mina studier på Universitet eller i Gerlesborg.

4.        Köper sällan märkes kläder. Tycker om att handla fina kläder men jag skulle aldrig spenderat 10,000 :- på en Prada väska eller en enkel blus för den summan!

5.       Röker inte.

6.       Hyran till lägenheten jag hyr är löjligt lågt!

7.       Har inga dyra tillgångar som bil eller köpt lägenhet. Den dyraste jag har är min Laptop och den är säkert gått ner i priset nu!

8.       Festar sällan.

9.       Har inga dyra utgifter.

10.   Min hälsa är superb! Inga allergier eller astma.

 

Och tack vare det har jag absolut inga lån förutom ett litet lån av mamma som jag betalade vartenda öre tillbaka när jag slutade mitt jobb i campingen i somras.   

 

Jag är den perfekta kandidaten, men gissa vad som hände!

 

Socialbidrag Nekad!

 

Och gissa varför: Dom anser att min mamma ska försörja mig helt och hållet! Pga. av handledaren såg att jag hade betalat tillbaka mitt lån till henne och jag borde begära lånet tillbaka och använda den tills jag är totalt luspank!

 

Problemet är: Jag är redan luspank! Pengarna som jag betalade tillbaka är Mammas och inte mitt!  Jag vill använda bidraget till att hjälpa betala hyran till lägenheten och mina räkningar!

 

Jag begär inte pengar för att festa upp dem! Jag vill använda dem för att göra rätt för mig, men också leva!