Veronica Sandahl

Ny scen i Uddevalla

 

6:e April 2011.

Idag har jag deltagit i en kurs om ”Land-art”, dvs. konstverk, performance eller installation som utrycks utanför ateljén och galleri uti i naturen; ex skog, fält, havs eller öken! Man skulpterar med landskapet, använder naturens egna resurser till att göra konstverk eller gör performance som riktar sig mot en specifik plats, process eller tid.

 



Men igår var vi på en liten studieresa till Bohusläns museum och besökte utställningen ”Ny Scen” som nyligen haft vernissage.  Utställningen bygger på samtidens unga konstnärer som studerar något av landets konsthögskolor eller nyligen har tagit examen därifrån. Temat på utställningen handlar om konstnärernas barndomsminnen av 80-talet som många av dem växte upp i, samt deras egen uttryckt på samtidskonsten idag!



Konstnärerna på utställningen:



Max Andersson
, Duda Bebek, Omid Delafrouz, Jacob Hurtig, Maria Jönson, Tomas Lundgren, Olof M Lange, Jeff Olsson, Rebecca Miana Olsson, Karl Norin, Maria Norrman, Amelie Persson  och Cajsa von Zeipel.

 

Mina favoriter var Omid Delafrouz gigantiska, datorfärglagda tuschteckning (2 meter höjd, 3 meter bredd, mycket detaljer.) ”På Hemvägen” och Cajsa von Zeipel gipsdockor ”Messy Minors”, föreställande tre stora fotomodell/alien figurer i gips och frigolit.






Det enda negativa var att vi hade kass väder igår; regn och motvind!







Inte så värst kul! Men det var riktigt skönt att åka ut från Gerlesborg en sväng och gå på utställning!  Detta var en ganska spontan grej från skolan och det var verkligen intressant att se vad konstnärer i nästan vår egen generation uttrycker sig inom samtidskonsten.

En annan rolig sak också att min värdinna Marianne har några tavlor upphängda i en annan samlingsutställning  på museet. På grupputställningen ”KKV-BOHUSLÄN 30 år”.  :) Kul att se några av hennes tavlor på en utställning!





Tavlan till vänster är hennes!