Veronica Sandahl

Förberedandet av elevutställningen!

 

 

4:e Maj 2011.

Efter ni har läst denna blogg inlägg, sprid detta vidare om att nu på lördag 7:e Maj från kl 10-18:00 kommer det att vara Vernissage av vår ELEVUTSTÄLLNING inne i Konsthallen och skolans galleri!Lägg extra notis på detta datum och alla är välkomna att kika in och se vi ettors och tvåors utställning av tavlor, skulpturer och videokonst.

Men mycket måste fixas till innan utställningen, saker som ska lämnas in, granskas, väljas ut och placera dem i en bra position och ordning uppe på väggarna.


 Det kanske låter lätt att helt enkelt hänga upp tavlor på väggarna men de är det INTE!


 Jag är med i upphängningsgruppen för konsthallen och vi har sedan igår förmiddags kämpat med att placera och hänga upp verken på rätt sätt och vi är fortfarande inte klara!  Tänk er själva att man har cirka 5-7 st verk gånger av 40st elever från årskurs ett och två och (nästan) allas verk ska finnas med upp på väggarna! En del är på cirka 3-4 meter bredden/längden, andra bara 10 cm. De flesta är på duk, andra är teckningar eller tredimmonsionelt.Jag fick ställa om mig ganska mycket efter hur konstverken ska synas, innan tyckte jag att verken borde följas och paras ihop efter färgskala och tema (Typ ljusblå med ljusgrön etc.). I inredning skulle det funka men för att varje elevs specifika stil och tema ska synas, måste man sätta ihop konstverk som har helt olika färg/stilar med varandra (Tänk er hur gul och lila skär mot varandra.) och samtidigt ge dem sin egen yta och rum för enskilt betraktande.

 Krångligt heller hur!

Men vi har kommit väldigt långt och vi är nästan färdiga med arbetet! Detta kommer att bli en utställning värt att ses och alla har bidragit med många fina grejer! ;-)


elevutställningelevutställning2