Veronica Sandahl

Kning Disk-Mattias Nilsson

 14:e September 2011.



Detta var nog de mest inspirerade föreläsningar har jag deltagit hittills! Kvällens föreläsare var Mattias Nilsson, redaktören och förläggaren till skivbolaget Kning Disk.



Mattias Nilsson har bl.a studerat på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Med inspiration från konstnären Öyvind Fahlström, startade han år 2005 skivbolaget Kning Disk som utgår från experimentell musik och ljudkonst, i blandning av modernt till klassisk stil. Några exempel som trycks hos honom är Åke Hodell och Öivind Fahlström, samt Skull Defekts och Anna von Hausswolff.



Med mycket stort tålamod, nöje och flit trycker han personligen upp, paketerar in och skickar iväg skivorna till sina köpare. Alla handgjorda utgåvor är i begränsade upplagor och fodralen som skivorna ligger instoppade i är av högsta kvalité och jag kan säga er att provexemplaren som han visade runt under föreläsningen var skitsnygga!!!



Vi kommer att ha honom om två veckor som gästlärare och jag (och resten av klassen) ser verkligen fram emot att få undervisning av honom!


Kning disk