Veronica Sandahl

21:e december 2012

 20:e december 2012.

Jag undrar lite vad som kommer hända imorgon, den 21:e december 2012?

 För de första, är jag inte en av dem på har byggt en bunker fler meter under jorden, hamstrat mat och ska stanna där hela helgen.

Jag är skeptiskt över alla domedags profeter som säger att imorgon sker Armageddon, Ragnarök eller Apocalypse och sedan alla teorier om vad som kommer hända den 21:e december.

Teori som ex att Polarcirklarna kommer att roteras och att vi i Sverige kanske plötsligt får tropiskt klimat som därnere i Afrika. Trevlig med lite varmare väder men katastrof både för naturen, djuren och resten av mänskligheten.

Andra tror att en jordliknade planet vid namnet Planet X eller Nibiru kommer in till vårt solsystem och kommer skapa kosmiskt kaos, att den ex kommer krascha med Jorden. En del säger att Nibiru ligger i samma omloppsbana som Jorden och varför den inte syns från teleskopet är pga. att den ligger precis bakom solen och är då osynlig om man försöker hitta den via ett rymdteleskop. (P.S Det finns ingen planet som heter Nibiru i vårt solsystem, har aldrig funnits, finns inte och kommer aldrig att finnas. NASA kan bekräfta detta. Om den skulle ha funnits, skulle vi redan nu se den med blotta ögat.)

Sedan finns det teorier om Svarta Hål och Utomjordingar etc.

 Det finns en plats i Aragonien kallas Pic de Bugarach. Det är en bergstopp som många tror kommer vara den enda kvarvarande platsen på hela planeten efter Jorden har gått under. Mängder av människor har samlats där och väntar vid bergets fot att ett mirakel ska ske. Antingen att de blir skonade eller att utomjordningar kommer hämta dem.

Här är min synpunkt:

Allt detta beror på MISSTOLKNING av Mayakalendern!

”Domedagen” är helt enkelt första dagen i Maya kalenderns 14 BAKTUN !



Maya kalendern räknar inte tid i år utan i dagar, delas upp i perioder på 20,360,7200 och 144000 dagar (Baktun består alltså av 144000 dagar)


21:e december 2012 är därmed första dagen i 14:e baktunen enligt Maya kalendern. Detta kan jämföras ungefär när vår nutida kalender gick ifrån år 1999 till år 2000, helt enkelt ett nytt årtusende. Och minns ni förresten alla spekulationer och skrämselpropaganda som var då? Om att alla flygplan, telefoner och datorer skulle slås ut när vi inträde ett nytt årtusende och det skulle bli en total katastrof.

Vad hände?- INGENTING!

 

 

 

Men en sak kommer absolut ske imorgon den 21:e december.

VINTERSOLSTÅNDET!

 Vintersolståndet inträffar exakt vid den tidpunkt då Jordens axellutning befinner sig som längst bort från den Solen, främst oss på Norra Halvklotet. 

Vintersolståndet 2012 datum är den 21 december klockan 12:11. Detta kan jag försäkra er till 100% att det kommer att ske.

 

Visserligen kommer jorden gå under förr eller senare på ett eller annan sätt. Kanske av ett jättelik meteorit, naturkatastrofer, solen slocknar (Om några miljoner år.) eller av vi människor själva. Vi har tillräcklig med atomvapen att spränga oss själva i luften eller hur.  

Men de finns teorier som är mer positiva över vad som kommer hända den 21: december. Grupper tillhörande New Age tror inte att jorden kommer gå under, utan det kommer att bli en mer andlig evolution i världen, och enligt deras horoskop är det ”Vattumannens” tidsålder som börjar och att vi nu går in i en tidsålder som kommer leda oss till ett högre medvetande.

Den sista teorin låter lite mer lovande och kanske mer logisk. Vi är nu inne i en period där teknologin och samhället har utvecklats med rekordfart.

Vi lever i ett Mediesamhälle där vi har nu betydligt lättare att hitta information och läsa de senaste nyheterna. Vi kan chatta och kommunicera med andra människor på andra sidan jordklotet.  Vi är nu mer medvetna om växthuseffekten och miljön och vi försöker seriöst att göra någonting åt det, både för naturen, djuren och människans skull. Det sker förändringar och världen håller på förändras. Det är upp till alla att ta sitt ansvar nu.

Jag hoppas att detta inlägg kommer lugna era nerver om ni känner lite oroliga inför morgondagen. Ta det lugnt! Försök vara tillsammans med dina vänner eller familj, försök hitta på någonting roligt eller gör nåt vettig som får dig att glömma din oro och få tiden att gå snabbare, på ett ögonblick har dagen gått och en ny dag gryr.

Jag kan erkänna att jag känner mig lite nervös och uppspelt för imorgon, men inte lika mycket att jag vill gömma mig i en bunker eller köpa mig sista minuten biljett och dra till Pic de Bugarach.

 

Mmmm….Undrar om jag vågar att se filmen 2012 ikväll eller om jag ska vänta med den på lördag istället?

 

#1 - lena

Gott att inget hände vi ses på julafton.