Veronica Sandahl

Rättevisefestivalen och Maman

 

2:e Mars 2015

 

Igår besökte jag och tjejerna från klassen Rättvisefestivalen som visades på Moderna Museet.

 Rättviseförmedlingen är en angelägen ideell organisation, de tar frågeställningar kring samhällets normer till en ny nivå och utmanar invanda tankemönster. 

 

 

 

Ella J har sin praktik på föreningen och hon hjälpte till att stå i kassan och visningen. Festivalen firade sitt femte år och förutom föreläsningar av Soraya Hashim, Nina Åkestam och  Christine Bylund var det guidning av museets stationära utställningar, bland dem deras berömda Get, och visningen "Orättvis visning av Catti Brandelius.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Orättvis visning" handlade mycket vad finns och inte finns på modernas samling. Att bara ungefär 10% av all konst är gjorda av kvinnliga konstnär och dom som verkade under 60-70 talet inte fick lika mycket uppmärksamhet som dom manliga konstnärerna. Vi gick inte på föreläsningarna men vi passade på att fika i deras cafeteria, gå på guidningen och se Louise Bourgeois stora utställning.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag har tidigare sett hennes verk på Akvarellmuseet när jag gick på Gerlesborgskolan. Det var i oktobber 2010 som vi i klassen tog oss en liten studieresa till Nordiska Akvarellmuseet och tittade på hennes utställning "Mother and Child".

 

 
 

http://veronicasandahl.blogg.se/2010/october/studiebesok-till-akvarellmuseet.html

 

Kul att få se hennes verk igen och se den stora spineln Maman som står alldeles utanför Moderna.