Veronica Sandahl

13:e Mars 2016
13:e Mars 2016.
 
Denna vecka har varit ganska lugn. Jag har arbetat inne i Neues Kunsthaus med sorteringen och städningen uppe på vinden och tagit hand om utställningen som vanligt. Men årets första stipendiater har nu kommit till Kunstlerhaus Lukas, som ska måla och skriva i sina ateljé bostäder här inne i huset under hela Mars Månad.
 
Jag är lite avundsjuk på dem. Deras ateljer är både stora, rymliga och fräscha och somliga av dem har en egen balkong eller stort fönster som är riktade mot havet och nu när våren är här så är det guld läge. Det flesta av stipendiaterna är tjejer och faktiskt ungefär i min egen ålder så det känns kul att ha någon att umgås med i min generation. Många av turisterna som besöker Ahrenshoop är för det mesta medelålders, småbarns familjer och pensionärer. För att lära känna varandra bättre gick vi för några dagar sedan till Hotell The Grand och åt lite glass och tog oss en liten drink. Restaurangen ligger på högsta våningen så vi hade en helt underbar utsikt över hela horisonten och också över byn Ahrenshoop. Det är lite svårt att ta ett foto från marken över samhället så här fick jag en perfekt perspektiv och överblick över hela Ahrenshoop.
 
 
 
 
 
 
 
Idag förresten besökte jag och tjejerna min chef och handledare Gerlinde Creutzburh utställning "Zechnen, Im Labyrinth" i konstgalleriet Fischlandhaus i grannbyn Wustrow. Utställningen var riktigt häftigt. Hon kombinerar akryl, akvarell och quash i sina målningar och hennes stil är väldigt illustrativ och detaljerad. Det kom många gäster till vernissaget, även ett tv-team som filmade utställningen och Gerlinde fick både blommor, choklad och gratulationer från besökarna, mig och stipendiaterna och hennes vänner.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag var det var både solsken och värme över hela Ahrenshoop och det känns nu att våren verkligen kommer att stanna. Jag har märkt att tyskarna har börjat förberedda inför påsken som är i slutet av Mars, med choklad-Harar, chocklad-ägg och chocklad-kycklingar som finns ute i butikerna i mängder och färgglada påskägg som hänger i buskarna utanför deras hus. Tyskarna lägger ganska stor energi på dekorativ godis och choklad vid Påsk, och deras tradition bygger mer att det är Påskharen som kommer med påskägg och godis och lägger dem i deras trädgårdar så att barnen får chansen att leta efter dem. Jag frågade om dom har samma tradition som vi med att låta barnen klä ut sig till Påskärringar och Påskgubbar och dela ut påskbrev till sina grannar, kompisar och släkt, men det hade dom inte. Inte vad dom har på kusten men kanske längre ner i Tyskland.
#1 - lena

Ja, vi får vänta här på våren, helgen blev inte så fin som utlåvades, men den kommer. Kramar från Lena