Veronica Sandahl

Del II

21:e September 2016.

 

Första övernattningen gick väldigt bra. Isafjödur är en mycket liten, mysig stad som passar perfekt att besöka och sova över, tyvärr regnade det mycket den dagen som det bara en rundtur med bilen genom staden efter vi var klara med frukosten och städningen i rummet som vi bodde i under natten. Vi åkte sedan till snabbköpet Bonus för att handla lite färdkost, fyllde på mer bensin i bilen och sedan bar det iväg igen.

 

 
 
 

Vi upptäckte flera nya vacker vyer och jag vet inte hur många gånger vi stannade bilen för att ta kort. Man märkte ganska tydligt att hösten har kommit till Island. Från ha varit grönt var hela landskapet i fler skiftande toner av orange, röd, gul, brun och mossgrönt. Helt otroligt. Vi passade på under vägen gå en liten fotvandring upp till ett högt berg och beskådade enastående utsikt över havet och under oss lilla staden Sudureyrarhöfn. Vi besökte en av Islands botaniska gårdar som låg som en grön liten oas runt om de karga landskapet.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Men de mest spännande och vackraste av dem alla var att besöka vattenfallet Dynjandi. Man fick gå upp en liten bit för att komma närmare den och det var ganska blöt och fuktigt i luften men det var så himla kul. Det kändes nästan som att kliva in i en scensättning från filmen Ronja Rövardotter eller Bröderna Lejonhjärta. Det var många turister där men inte lika många när vi besökte Guldafoss. Vägen till Dynjandi är både längre och krångligare att åka med bilen men det är värt resan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi hade även chansen att upptäcka en härlig liten Hotpot källan under resan. Detta var vår andra dopp och trots det blåsiga vädret var vattnet var både varm och härlig att kliva in i och vi hade den helt för oss själva så vi kunde bara slappna av och ha det gött.

 

 
 
 
 

När vi var på väg till vår nästan övernattnings anhalt var klockan ganska sen. När vi åkte igenom fjordarna hade vi strålande kvällsljus med skiftningar mellan rosa och orange. Här behövs ingen förstärkning med hjälp av Photoshop att göra himlen mer effektfull.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#1 - lena

Helt otroliga bilder, så grant!